Annons
Insändare

Kent Wallin (S): Oeniga högerpolitiker tävlar om uppmärksamhet

Moderata, liberala, kristdemokratiska och sverigedemokratiska politiker i Ystad måste tävla om mest uppmärksamhet. De är som en vulkan, ingen vet när den får utbrott.
Ystad • Publicerad 8 januari 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Rådhuset bild
Rådhuset bild

Det är alltid lika plågsamt att läsa vad de skriver i sina artiklar, eftersom de aldrig lyckats få till en samstämmig rak och enkel text.

Kristina Bendz (M) var nöjd när SD ändrat sig och kommit överens med treklövern om att sälja Saltsjöbaden och arrendetomterna till villaägarna i Sandskogen.

Annons

Göran Göransson (KD) skrev någon dag senare i YA: Saltan ska inte säljas.

Sverker Meyer (M) skrev (YA 31 december) Moderaterna värnar om att det ska vara lika för alla. Lika rättigheter, lika möjligheter, ökad trygghet i vardagen.

Menar Meyer på fullaste allvar att det skulle bli bättre för alla när Moderaterna försämrade välfärden för äldre och sjuka som nu ska betala en avgift för lån av hjälpmedel, mindre tid för utevistelse och mindre städning i sina hem?

Lika illa var det när Kristina Bendz (YA 16 november 2019) skrev: Ystadbostäders nybyggen ska finansieras genom försäljning av andra fastigheter.

Om en del av Ystadbostäders äldre fastigheter med låga överkomliga hyror säljs för att finansiera nybyggen med dyra hyror, brukar det bli lika dyra hyror i de sålda fastigheterna som i Ystadbostäders nybyggen.

När de stora fastighetsbolagen köper fastigheter med lägre hyror brukar de som regel renovera lite sparsamt och höja hyrorna kraftigt för att tjäna mer pengar.

Detta är inget bra alternativ för dem som inte har råd med någon dyrare hyra. Var ska de som var nöjda med lite lägre standard och låg hyra, ta vägen?

Jag tror inte på någon Greta Thunberg-effekt för högerpartierna i valet 2022.

Kent Wallin (S)

Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons