GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kent Wallin (S): Oförskämd vokabulär från talarstolen

Arne Grip skrev i Ystads Allehanda 13 juli: Ebba Busch har dömts till villkorlig dom och dagsböter för förtal.
Politik • Publicerad 29 juli 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) inför omröstning om Stefan Löfven (S) som statsminister i riksdagen.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) inför omröstning om Stefan Löfven (S) som statsminister i riksdagen.
Foto: Christine Olsson/TT

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch är sitt eget partis stora problem med det oförskämda vokabulär hon använder i talarstolen i riksdagen mot statsminister Stefan Löfven och i partiledardebatter på tv.

När Ebba Busch som nyvald partiledare deltog i sin första partiledardebatt på tv sa hon: Du Stefan Löfven gömmer dig bakom Ungerns taggtrådsstängsel för att du inte klarar av att stoppa invandringen till Sverige.

När har statsminister Stefan Löfven gömt sig bakom Viktor Orbáns taggtråd i Ungern?

Vid ett annat tillfälle sa Ebba Busch: Det är du Stefan Löfven och din regering som är ansvarig för att så många avlidit i Covid 19 i Sverige. Det ska påpekas att 1,3 miljoner människor i Europa avlidit i sviterna av Covid 19.

Det är oförståeligt att politikerna i KD ställer sig bakom alla dumheter och fula påhopp som hoppar ur munnen på Ebba Busch. Vad vinner KD på detta?

Ebba Busch stående mantra är att Stefan Löfven och regeringen misslyckats och måste bytas ut.

Jag tror det är Ebba Busch som måste bytas ut som partiledare om KD ska klara fyraprocentsspärren till riksdagen i valet 2022.

Kent Wallin (S), Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.