GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kent Wallin (S): Undrar om Adaktusson skrattade på rikstinget?

Det är fullt normalt att alla politiska partier vill värva fler som röstar på dem, annars är de inga politiker.
Politik • Publicerad 23 november 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) talar vid Kristdemokraternas riksting i Norrköping.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) talar vid Kristdemokraternas riksting i Norrköping.
Foto: Jessica Gow/TT

Jag tog mig tid att lyssna på Kristdemokraternas riksting i Norrköping på tv när partiledare Ebba Busch höll sitt inledningstal.

Ebba Buschs tal var mest en Talk Show där hon fjantade omkring och nämnde Stefan Löfven och att Sverige behöver en ny regering. Det har jag hört under flera år vid det här laget, ända sedan hon blev vald till ny partiledare för KD. Inget nytt under solen.

Talet var som när Maranataprästen Målle Lindberg förkunnade sin tro på tältmöten i Småland.

På mötet skämtade Ebba Bush med micken i hand och med ett leende på läpparna om husaffären hon dömts till böter för. Alla som deltog på mötet skrattade och applåderade..

I Dagens Nyheter fredagen 9 juli kritiserade Lars Adaktusson (KD) som suttit i EU och i partistyrelsen Ebba Busch för hur partiledaren hanterade domen om grovt förtal, men ville inte svara på om han har förtroende för Busch.

När det gäller den personliga förtroendefrågan är det mer komplicerat än att bara svara ja eller nej, sa Lars Adaktusson.

Undrar om Lars Adaktusson var med på rikstinget och var en av dem som skrattade och applåderade partiledare Ebba Busch?

Kent Wallin (S), Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.