Annons
Insändare

Kevin Rasmussen: Ett styre borde jobba för Ystadsbornas bästa

Den enskilt största anledningen till att Ystads kommun ska äga sina fastigheter man bedriver verksamhet i är ekonomi.
Ystad • Publicerad 21 juli 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
På den här tomten närmast Malmövägen i Trädgårdsstaden ska det byggas ett äldreboende.
På den här tomten närmast Malmövägen i Trädgårdsstaden ska det byggas ett äldreboende.Foto: Peter Hellemarck

Det är tydligt att andra saker väger tyngre än ekonomin för kommunens moderater, liberaler, kristdemokrater och sverigedemokrater då man ville teckna ett hyresavtal om äldreboende i Trädgårdsstaden och sålde fastigheter på regementsområdet för att nu hyra tillbaka dyrt.

Det är enormt slöseri med skattebetalarnas pengar och med ett moderatlett Ystads kommun efter valet 11 september så kommer med all sannolikhet mer pengar gå till hyra istället för till lärare, elever, vårdtagare och omsorgspersonal.

Annons

Man fortsätter att förvånas över alla dessa politiker som ofta inte bara äger sitt eget boende utan mer än det. Samtidigt förespråkar man som representant för kommunens invånare hyresavtal som bevisligen kostar betydligt mer pengar.

Och argumenten om att låta nån annan investera till oss eftersom Ystads kommun har en hög låneskuld faller platt till marken då en kommuns långa hyreskontrakt klassas som finansiell leasing och då ska de redovisas i balansräkningen som en låneskuld.

En investering som behöver göras ska betalas oavsett vem som gör den och då är det i min värld bäst att investeringen görs av den som är mest ekonomiskt gynnsam för Ystads kommun precis som jag skulle gjort om jag själv skulle investera i något.

För övrigt anser jag till skillnad från Moderaterna att våra äldreboende ska ha tillagningskök.

Ystads kommun behöver ett nytt politiskt styre som sätter kommunen och kommuninvånarna i första hand.

Kevin Rasmussen (S)

Annons
Annons
Annons
Annons