Annons
Insändare

Kevin Rasmussen: Ni gör bort er inför öppen ridå

Trist att Håkan Damm (KD) inte kan hålla sig till sak utan går på mig som person. Men det brukar göra ont när man inte sköter saker och ting på ett korrekt sätt. Replik på Håkan Damms inlägg ”Att vara saklig och ärlig gäller tydligen inte Kevin Rasmussen” i YA 25 augusti.
Ystad • Publicerad 27 augusti 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här planerar kommunen för en cykelväg, men hur den ska dras är inte klart.
Här planerar kommunen för en cykelväg, men hur den ska dras är inte klart.Foto: Per Nilsson

DammAhlm (KD), Per-Olof Lind (L), Mats Nilsson (M), Malin Olsson (M) och Per-Einar Larsson (M) försökt tolka ett beslut så att det skulle innebära att samhällsbyggnadsnämnden särbehandlar två fastighetsägare. Det får stå för er om ni vill göra det men var så ärliga att ni står för det.

Hanteringen är så illa skött att Ystads kommun än en gång uppmärksammas under mindre smickrande former i SVT. Senast fick ordförande Per-Olof Lind ta tillbaka vad han sagt i direktsänd TV – trovärdigheten sviktar.

Annons

Om Håkan Damm inte blivit medveten om det så är det nämnden som fattar beslut utifrån beslutsunderlag, vilket Tyréns rapport är. Likaså har vi haft advokatfirman Lindahls och förvaltningen till att utreda och ge oss i nämnden underlag inför beslut.

När vi skulle besluta om detta första gången så tillät inte Håkan Damm och ordförande Per-Olof Lind ansvariga på förvaltningen att lägga fram ett förslag på beslut då det inte överensstämde med vad ni ville.

Då lovades det att så aldrig skulle ske mer men när vi nu äntligen skulle få ett avslut på denna fars så fanns än en gång inget förslag till beslut. Troligtvis ville förvaltningen även denna gång agera på ett korrekt sätt och då blev än en gång ett ärende utan förslag till beslut.

Att Håkan Damm under sammanträdet angrep nämndsledamöter med nedsättande och påhittade saker som han fick be om ursäkt för är ännu ett bevis på hur illa stämning det var under ärendehanteringen.

Det finns två åtgärdsförslag att besluta om utifrån plankonsulten Tyréns rapport och det är rättelse (återställning) eller ny detaljplan. Hur mycket ni än vill nåt annat så är det så det är om man har som intention att behandla alla lika.

Hur man kommit fram till eller motiverar åtgärdsförslagen är helt irrelevant för beslutet.

Att skriva ett förslag under pågående nämnd utan att låta alla beslutande ledamöter få ta del av det är fruktansvärt oseriöst och Håkan Damm har dessutom skrivit i mailkonversation dagen efter att han ändrat i efterhand.

Vi har helt enkelt olika uppfattningar om vad som sagts, gjorts och beslutats. Det har jag inga problem med, nu får vi ta om beslutet och förhoppningsvis så har vi lärt oss något av detta.

Kevin Rasmussen (S), Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons