Annons
Insändare

Kevin Rasmussen (S): Bra idé att tvångsinlösa Saltanaktier

Göran Göransson har lagt ett mycket bra initiativärende som ska behandlas i kommunstyrelsen 28 april.
Ystad • Publicerad 27 april 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ystad saltsjöbad
Ystad saltsjöbadFoto: Carl Johan Engvall

Det handlar om att Ystads kommun via sitt kommunala moderbolag Ytornet AB ska genomföra en tvångsinlösen av icke kommunägda aktier i AB Ystad Saltsjöbad och på så sätt få full rådighet över fastigheten och ekonomin.

Som folkvald politiker borde det vara en självklarhet att agera utifrån vad som är bäst för kommunen och kommuninvånarna och inte utifrån enskilda intresse. Därför hoppas och tror jag att kommunstyrelsen ställer sig bakom initiativet.

Annons

För övrigt vill jag klargöra att Ystads kommun inte bedriver eller har bedrivit någon hotellverksamhet utan helt enkelt äger och är förvaltare till en av kommunens finaste och viktigaste fastigheter. Inte konstigare än att vi äger och förvaltar fastiheter som rymmer skolor, äldreomsorg, barnsomsorg och administrativa verksamheter.

Att äga Ystad Saltsjöbad är en bra affär för Ystads kommuninvånare och dessutom säkerställer vi genom fortsatt bra förvaltning och god samverkan med arrendatorerna att det förblir en av Sveriges mest attraktiva destinationer med alla de fördelar det ger vår kommun.

Kevin Rasmussen (S), Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons