Annons
Insändare

Kevin Rasmussen (S): Mer vi och vårt – mindre jag och mitt

Det är inte bra att många av Sveriges kommuner väljer att sälja av och inte investera i så kallade samhällsviktiga fastigheter, alltså bland annat skolor och äldreboende. Slutresultatet blir att man ökar driftkostnaderna.
Skåne • Publicerad 11 februari 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
När kommuner söljer ut sina fastigheter sätter man sig i en situation där driftskostnaderna i stället ökar, varnar Kevin Rasmussen (S).
När kommuner söljer ut sina fastigheter sätter man sig i en situation där driftskostnaderna i stället ökar, varnar Kevin Rasmussen (S).Foto: Fredrik Sandberg/TT

För tio-tolv år sedan fanns ingen marknad för samhällsviktiga fastigheter. Då gjorde vi investeringarna själv så att pengarna hamna där de är avsedda.

Dessa bolag som påstår sig hjälpa kommuner går väldigt bra på Stockholmsbörsen och ägarna består ofta av förre detta politiker som vet var de kan tälja guld för sin egen och sina ägares skull, på bekostnad av alla andra som vill att vi har en så bra äldreomsorg, barnomsorg, skola och fritidsverksamhet.

Annons

Det tragiska är att många av dessa förre detta politiker använder sitt kontaktnät fullt ut och försöker påverka de politiker som ska besluta om detta. Jag har tyvärr själv fått uppleva detta i min roll som politiker, så vi är tyvärr inte frejdade på något vis i Ystads kommun för dessa extrema egenintresse.

Och alla dessa beslutande politiker som går på detta mot bättre vetande då de flesta troligtvis äger sitt eget boende av en anledning.

Trots massa fina utbildningar så verkar man ofta glömma bort matematiken när kommer till att räkna hem det som bäst för kommunen och kommuninvånarna.

Kevin Rasmussen (S), Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons