Annons
Insändare

Kevin Rasmussen (S): Sverigedemokraterna sviker både de äldre och landsbygden

Jan-Åke Isaksson använder YA:s insändarsida till att ställa frågor om och ifrågasätta en välbehövlig servicebyggnad i Kåseberga. Som heltidspolitiker och med mångårig erfarenhet av politik borde nog Jan-Åke Isaksson ha koll på var han ska vända sig för att få information om investeringen.
Ystad • Publicerad 11 februari 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kioskbygganden från 70-talet i hamnen i Kåseberga har länge varit i dåligt skick. Nu har kommunen fått sju miljoner och kan nu riva den och ersätta den. ”Foto: Malin Palm

Att han sen villkorslöst valde att stödja Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraternas budget där samma investering fanns med men med flera års fördröjning blir ju ganska komisk men mest tragiskt.

Eftersom Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiets budget vann så satsas det mer pengar på landsbygden. Detta hade Jan-Åke Isakssons bland annat haft bättre koll på om han läst samhällsbyggnadsnämndens senaste protokoll där det beslutades om internbudget eller kanske pratat med de representanter som sitter i denna nämnd för hans parti.

Annons

Och snälla Jan-Åke Isaksson, det måste väl gått upp för dig att det fortfarande är det styre (M, L, KD) som ni hjälpte att komma till makten som sitter kvar så det blir bara löjligt när du vädjar till oppositionen för att få igenom saker.

Om det enda ni fått igenom för att samverka med treklövern är egna positioner i den politiska organisationen så borde ni kanske omförhandla för ni sviker både Ystads kommuns landsbygd och äldre invånare för närvarande.

I sin samverkan med treklövern så finns alla möjligheter för Sverigedemokraterna att få till förslag som skulle gynna landsbygden, jag väntar efter mer än två år fortfarande på det första.

Jan-Åke Isaksson skriver om populism och om något är populism så är det att skriva ner åtta punkter med saker som man vill och påstår sig fått igenom eftersom man stöttar någon annans budget men om det inte finns pengar avsatta till det blir inte bara populism utan att direkt vilseleda medborgarna.

Det finns fortfarande ingen från era samverkanspartier som ställt sig bakom era punkter. Skulle vara intressant att få veta vem ni förhandlat med.

Nuvarande budget ger er större möjlighet att få igenom era punkter så ett tips är att omförhandla ert stöd med de som fortfarande sitter kvar vid makten.

Till sist så tror jag att du underskattar kommuninvånarna som uppfattar och läser om vad ni är med och fattar beslut om.

Kevin Rasmussen (S), Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons