Annons
Insändare

Peter Hellemarck: Kevin Rasmussen: Ska man inte påpeka felaktigheter när de är Moderaternas?

Replik på Paula Nilssons (M) insändare ”Det är oppositionen som försenat äldreboendet flera gånger” i YA 17 mars.
Peter HellemarckSkicka e-post
Ystad • Publicerad 21 mars 2023
Peter Hellemarck
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Paula Nilsson och Anne Olofsdotter tycker att oppositionen förhalat bygget i Trädgårdsstaden i onödan.
Paula Nilsson och Anne Olofsdotter tycker att oppositionen förhalat bygget i Trädgårdsstaden i onödan.Foto: Helena Wennström

Tråkigt att Paula Nilsson (M) och övriga i Moderaterna, Sverigedemokraterna , Liberalerna och Kristdemokraterna inte ser värdet med ett tillagningskök på det som kommer bli vår kommuns största boende för äldre. Men vi har försökt och jag tror att vi för dyra pengar kommer få rätta till detta i framtiden.

Är dock väldigt nöjd att vi lyckades stoppa planerna på att inte äga boendet. Man kunde utan att vara ekonom snabbt konstatera att det hade blivit en av de mest kostsamma affärer någonsin för Ystads kommuninvånare att hyra boendet.

Annons

Det är bättre att pengar går till verksamheten än till hyra.

Och eftersom Ystads kommun nu bygger i egen regi till ett betydligt lägre pris och får fler platser så borde kanske Paula Nilsson (M) vara tacksam för att oppositionen fick igenom detta.

Socialdemokraterna uppmärksammade även Anne Olofsdotter så att inte socialnämnden fattade ett beslut som gick i strid med vad kommunfullmäktige beslöt för mer än åtta månader sedan detta hade med all säkerhet fördröjt det välbehövliga äldreboendet i Trädgårdsstaden ännu mer.

Eller är det Anne Olofsdotters (M) och Paula Nilssons (M) uppfattning att man inte ska påpeka felaktigheter om det är de som är ansvariga för felen?

Kevin Rasmussen (S), Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons