GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kevin Rasmussen: Vi kämpar vidare för ett mindre orättvist Ystad

De äldre blir fler, så även i Ystads kommun. Samtidigt satsar kommunerna allt mindre andel av sina budgetar på äldreomsorg.
Ystad • Publicerad 19 maj 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vattentornen i Ystad med solros i förgrunden
Vattentornen i Ystad med solros i förgrunden

För mig som växt upp i en kultur där man värnar och bryr sig om äldre är det självklart att en förändring ska ske där mer pengar ska gå till bättre omsorg och mer personal.

Mer resurser behövs för att klara omsorgen av de äldre och en oerhört viktig fråga är att få bort underbemanningen. Det är de politiker som röstas fram i kommunvalet som bestämmer över hur mycket pengar som ska avsättas till bland annat äldreomsorgen. I kommunen bestäms också hur äldreomsorgen ska organiseras med bemanning, antal visstidsanställda, heltid och schema.

Jag och Socialdemokraterna i Ystad är tydliga med att om vi får förtroendet av väljarna att ta över styret ifrån det moderatledda styre som nu i mer än tre års tid nedprioriterat kommunens äldreomsorg så kommer mer medel budgeteras för en bättre omsorg och mer personal.

Du kan köpa dig en position men inte respekt, kampen går vidare mot ett mindre orättvist Ystads kommun.

Kevin Rasmussen (S), Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.