Insändare

Kirsti Paajanen: Jag vill utvandra i protest

Skåne Artikeln publicerades
Josefin Palmen och Rafaa Turki både lever ihop och åker skidor ihop. På söndag gör han sista delen i en svensk klassiker, Vasaloppet. Om tre veckor utvisas han till Libyen.
Josefin Palmen och Rafaa Turki både lever ihop och åker skidor ihop. På söndag gör han sista delen i en svensk klassiker, Vasaloppet. Om tre veckor utvisas han till Libyen.

Vissa dagar känner jag för att packa och flytta ut.

Efter att i över 20 år ha bott i Sverige utan att ens ha gjort första grenen på svensk klassiker blir jag verkligen störd att läsa om en annan utlänning som har gjort allt rätt och nu hotar att utvisas.

Egentligen borde integrationsministern personligen stå på mållinjen för Vasaloppet och räcka honom en svensk pass.

Som finne har jag kunnat flytta in utan pass, jobbar och betalas skatt precis som han och vi är lika mycket människor båda två.

Migrations myndigheten gör sitt yttersta för att ta initiativförmågan av asylsökanden som bor i evigheter på anläggningar, förhörs och flyttas runt landet som boskap.

Finns det kanske en special enhet på invandrarverket som satsar på att hitta de som trots alla hinder blir integrerade och försäkrar att de inte stannar som goda exempel..

Som utländsk medborgare får jag inte rösta i riksdagsvalet men jag hoppas ni som får ser till att man någon dag får en integrationsminister med båda hjärna och hjärta och som börjar se träden för skogen och röjer undan snåriga regelverket som låser folk i moment 22.

Det hjälper inte om jag utvandrar i protest men om någon känner till ett produktivt sätt att demonstrera så är jag med.

Kirsti Paajanen

Ystad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.