GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kiviksföreningar: Glädjande att Piratenskolans fortlevnad är säkrad

Efter de senaste årens turbulens runt skolfrågan inom skolområde Nord har Föräldraföreningen Piratenskolan tillsammans med Kiviks byalag, Kiviks turism och Kiviks museum bjudit in samtliga sju partier med ordinarie ledamöter i barn- och utbildningsnämnden för att försöka bringa lite klarhet i dagens situation.
Kivik • Publicerad 13 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Piratenskolan i Kivik
Piratenskolan i KivikFoto: Privat

Detta har hörsammats av samtliga partier förutom av Sverigedemokraterna som vi tyvärr inte fått möjlighet att träffa.

Enskilda möten har genomförts de senaste veckorna och vi har fått ett mycket positivt gensvar från partiernas företrädare och samtalen har varit konstruktiva och framåtblickande.

Slutsatserna från dessa möten är att samtliga partier har gett samma budskap till oss, Piratenskolan ska finnas kvar i nuvarande form, förskola till årskurs 6, vilket är glädjande.

Föreningslivet på Kivik ser mycket positivt på byns skola som en stor möjlighet för inflyttning av permanentboende i området och för en god skolform, där Piratenskolan har alla förutsättningar såsom en ordentlig skolgård, slöjdsal, musiksal, stor idrottshall och samtidigt engagerade föreningar och företag som aktivt kan bidra till barnens utbildning, utveckling och framtid genom samverkansprojekt, studiebesök, museiverksamhet och mycket mer.

För byns föreningar och företagsrepresentanter är en bra rektor, skola och lärare för bygdens barn en förutsättning för långsiktig tillväxt, ny- och återetablering av boende och företagare.

Vi ser att alla de förutsättningarna för en levande skola och levande by finns på dagens Piratenskolan med engagerade lärare, pedagoger och rektor.

Politiker, våga satsa långsiktigt på våra barn.

Martin Malmqvist, Föräldraföreningen Piratenskolan

Jan Nilsson, Kiviks byalag

Dafvid Hermansson, Kiviks turism och Kiviks museum

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.