Knut-Åke Lindhe: Är det klortare sträcka in till Ystad än ut från Ystad?

Än en gång har Ystads kommuns politiker avslöjat sin attityd till landsbygden.
Glemmingebro • Publicerad 14 mars 2023
Detta är en personligt skriven text i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Förskola Räfsan i Glemmingebro har stått tom i många år. Varför öppnar man inte den om det finns en brist på 100 förskoleplatser i kommunen?
Förskola Räfsan i Glemmingebro har stått tom i många år. Varför öppnar man inte den om det finns en brist på 100 förskoleplatser i kommunen?Foto: Cecilia Billgren

Som svar till att bejaka förslaget om att öppna förskolan i Glemmingebro väljer man att säga nej trots att det råder stor brist på förskoleplatser i kommunen.

Motiveringen talar för sig själv. Det är inne i stadsbebyggelsen som åtgärderna ska vidtagas. Och det är dit som landsbygdens föräldrar får ta sina barn om de vill ta del av kommunens service.

Med andra ord, har de valt att bosätta sig i Glemmingebro får de skylla sig själva. Det är två frågor som bun-chefen Stefan Ahlbäck är skyldig oss.

Enligt honom så berodde nerläggningen på brister i verksamheten som tvingade fram beslutet om nedläggningen. Vilka var bristerna?

Antalet närvarande barn kan väl inte påverka vare sig säkerhet eller kvalité. Det är det motsatta förhållandet som sådana brister uppstår

För det andra hur kommer man fram till att det är en kortare sträcka för dem som ska skjutsa barnen till Ystad än vad som gäller för dem som behöver göra samma sak i den motsatta riktningen. Det är OK om man tar kulramen till hjälp för att göra den beräkningen.

Knut-Åke Lindhe, Glemmingebro

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.