Annons
Insändare

Kristdemokrater i Sjöbo: Har vi skäl att fira?

Det går inte att ta miste på att vårat kommunalråd Magnus Weberg är över sig av lycka för att han fick sin kompletteringsbudget igenom på kommunfullmäktige nu i november. Vi kan läsa i media hur lycklig och ”ansvarstagande” han är för Sjöbos framtid. Men, vad blev priset?
Sjöbo • Publicerad 15 december 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kommunhuset Sjöbo.
Kommunhuset Sjöbo.Foto: Matz Jönsson

För Kristdemokraternas del så är vi lyckliga över att den politiska mobbingen nu har fått ett slut, att Centern och Liberalerna nu välkomnat Sverigedemokraterna in i Sjöbo kommuns politiska arena.

Dock tror vi att det är för mycket att hoppas på då varken Centern eller Liberalerna har deltagit i förhandlingarna med SD. Förhandlingen tycks helt ha skötts av kommunalrådet som desperat gjort allt för att få igenom sin kompletteringsbudget.

Annons

Vi kan läsa i tidningen hur Ulrika Axelsson (C) framstår som ett frågetecken när det kommer fram att kommunalrådet förhandlat med Sverigedemokraterna.

Så nu är frågan vad kommer härnäst? Kommer minoritetsmajoriteten att fortsätta förhandla med Sverigedemokraterna? Kommer Centern och Liberalerna att kunna gå emot partiernas ställningstagande som de lovat sina väljare och fortsätta förhandla och samarbeta med SD?

Jag tycker Sjöbos väljare öppet och ärligt ska få svar på vad som kommer härnäst. För att citera en ledande Centerpartist i kommunfullmäktige ”Man lovar en sak när det är val, sen kommer verkligheten”.

Vi Kristdemokrater pratar med samtliga partier och har aldrig sysslat med vuxenmobbning och kommer aldrig att göra det heller.

Carl-Anders Lillås, Lars Lundberg, Kristdemokraterna i Sjöbo kommun

Annons
Annons
Annons
Annons