GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristdemokraterna: ”Ses i Skurup” kan bli en viktig kommundag för alla Skurupsbor

”Ses i Skurup” är ett arbetsnamn på en ide om att skapa en kommundag.
Skurup • Publicerad 14 januari 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: 

Det sprider sig ett hopp om ljusning bland oss alla när media rapporterar om att vaccineringen mot covid-19 har påbörjats. Det finns ett stort uppdämt behov av att kunna träffa våra medmänniskor.

Vi har nyligen bildat en partiavdelning inom Kristdemokraterna i Skurup. Vår uppfattning är att politikerna har en viktig roll när det gäller att skapa förutsättning för invånarna ska känna en gemenskap.

Vi kan ännu inte rent fysiskt träffas, men vi kan planera för att göra det inom en inte för lång framtid.

Vi vill att kommunen ska organisera och samordna en kommundag. En dag för människor, föreningar och företag att mötas och utbyta idéer.

En kommundag blir en möjlighet för oss alla som bor i kommunen eller som av någon annan anledning har ett intresse av att vara med. Vi tänker oss att kommunen är huvudansvarig som arrangör, men att det behövs ett engagemang av olika personer, föreningar och företag.

Det som krävs är en stor lokal som är själva hjärtat i kommundagen, men det bör finnas möjlighet att anordna aktiviteter på olika platser i kommunen, vi vill framhålla att kvalité bör gå före kvantitet.

Vår kommun har många guldkorn, vi har en underbar strandlinje i söder, härliga vandringsleder bland sjöar och kullar och mysiga pick-nick ställen. En kommundag vore ett perfekt tillfälle för olika aktörer inom turism att ge tips om olika utflyktsmål.

Inom kommunen finns det att stort antal föreningar som tyvärr har varit tvungna att ha sin verksamhet vilande eller på sparlåga nu under pandemin.

En kommundag vore en bra möjlighet för medlemmarna i olika föreningar att möta invånarna och berätta om sina aktiviteter. Ofta kan ett fysiskt möte ge så mycket mer än bara ett inlägg i media.

Företagen som finns i Skurup är en viktig del av kommunen och den gemenskap som är så viktig i en kommun. Företagen behöver få en möjlighet att marknadsföra sig båda gällande sin affärsverksamhet, men även ges en möjlighet att söka efter personal.

Vår förhoppning är att Skurups politiker själva vill vara med och delta under en kommundag. De valda politikerna har med anledning av pandemin hållit de flesta möten på distans.

Vi ser en kommundag som en viktig möjlighet för invånarna i kommunen att samtala med de valda politikerna och för politikerna att höra invånarnas åsikter.

Idén kanske inte är ny eller på något sätt revolutionerande, men vi vill framföra att det är en fråga som vi kommer att kämpa för inom kommunen.

Anders Ekvall (KD), Eva-Britt Bergquist (KD), Monika Andersson (KD), Helena Jönsson (KD)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.