GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kristina Bendz (M): Tydlig oenighet i fullmäktige om hamnutbyggnaden

I Göte Lundqvists insändare "Absurt inlägg från moderata himmelns nya stjärnskott" i lördags 12 september skriver han; " Den nya hamnen har också tillkommit i politisk enighet även om Moderaterna i sista ögonblicket framförde betänkligheter".
created by dji camera
created by dji camera
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Beslutet om hamninvesteringen togs i Ystads kommunfullmäktige 6 december 2018 under budgetpunkten, paragraf 163.

Av protokollet framgår att 23 ledamöter röstade för Socialdemokraternas och Centerns budgeten med 750 miljoner i investeringsanslag till hamnen.

17 ledamöter röstade för Treklöverbudgeten som innebar att ingen hamninvestering skulle ske. Nio ledamöter lade ner sina röster.

Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna reserverade sig mot beslutet vilket också framgår av protokollet.

Att med endast 23 av 49 röster genomdriva Ystads största lånefinansierade investering hitintills, tillika en affärsinvestering, kan knappast betecknas ha skett i politisk enighet. Tvärtom, oenigheten var mycket stor både när beslutet togs och månaderna innan.

Så Göte Lundquists påstående är medvetet eller omedvetet felaktigt.

Kristina Bendz (M), kommunalråd, Ystad

Läs mer