GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kvinnor för fred: Är detta vad som främjar freden i vårt land?

I veckan fick vi besked att försvarsminister Peter Hultqvist är beredd att skicka ytterligare svensk militär till Ukraina.
Europa • Publicerad 18 november 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ukrainska soldater i närheten av Donetsk
Ukrainska soldater i närheten av Donetsk

Vilket även Frankrike är på väg att göra för att delta i konflikten med Ryssland, efter ett baltiskt förslag med stöduttalanden från EU och Nato.

Hur kan det komma sig att Peter Hultqvist är så ivrig att delta i en militär konflikt? Gagnar det verkligen vårt lands fred?

Varför försöker inte Ann Linde på UD istället medla med fredliga medel? Vill Sverige verkligen bidra till en upptrappad konflikt mellan Nato och Ryssland och hur påverkar det i så fall vårt lands säkerhet?

Det tillhör tydligen en förgången tid att Sverige strävar efter fred. Vi tycker att det är väldigt överilat och chockerande och undrar om regeringen är enig i detta och var partierna står.

Ingen reaktion har hörts hittills på att Sverige, utan att vara hotat, kan ge sig in i en väpnad konflikt. EU skulle ju vara ett fredsprojekt när vi röstade om medlemskap.

Jea Jonsson, Anne Rosberg och Per Abrahamsson

Kvinnor för fred, Skåne

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.