GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lars Södergren: Känns skönt att var fjärde man möter är en vän

Så vaknar man upp efter valet i går och konstaterar att trots en massiv förtals- och hatkampanj i stats-tv, media och av diverse mörkermän på olika insändarsidor så gick Sverigedemokraterna framåt och är just nu Sveriges näst största parti i hård konkurrens med Moderaterna.
Simrishamn • Publicerad 14 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Rolf Höjer/TT

Ja, här i Simrishamn är Sverigedemokraterna det största partiet i riksdagsvalet med 27,7 procent av rösterna just nu, Socialdemokraterna har 25,6 procent av rösterna just nu.

Det blir skönt att veta i fortsättningen att när man promenerar omkring här i Simrishamn så är mer än var fjärde invånare man möter en vän, en SD-sympatisör. Och mer än varannan tillhör SD/M/KD-blocket och bara mindre än var tredje är sympatisör till Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Vi har blivit kallade nazister, fascister och rasister för att vi har protesterat mot massinvandringen av bidragstagare från utomeuropeiska länder, för att vi påtalat den stora andelen av invandrare (eller födda av invandrare) från utomeuropeiska länder när det gäller grova brott som skjutningar och överfallsvåldtäkter.

Vi har blivit mobbade på arbetsplatser och många har drabbats av olika sanktioner från odemokratiska element i samhället.

Men vi har kämpat vidare och nu har vi fått ett erkännande från väljarna, de har röstat på Sverigedemokraterna så nu kan vi gå vidare med stolta steg i kampen för ett bättre Sverige där de inbetalade skattepengarna först och främst ska gå till oss som betalat in dem, genom bättre sjukvård, bättre skola, bättre äldrevård, ett tryggare samhälle, ett samhälle där klimatfanatiker inte ska få ta ifrån oss vår självklara rätt till ett drägligt leverne och uppvärmda boenden till rimliga priser eller att kunna lämna fabriken och åka på en utflykt.

Tack mina vänner, tack alla invånare i Simrishamn och Sverige som sett till att vi slipper vanstyret från de rödgröna åtminstone de kommande fyra åren.

Lars Södergren, Simrishamn

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.