Insändare

Lars Toftemar: Avhoppad Sverigedemokrat visar sitt rätta ansikte

Ystad Artikeln publicerades

Då har Carl Bengtsson visat sitt rätta ansikte. Denne avhoppare från Sverigedemokraterna har tydligen hittat sin idol i kristdemokraten Göran Göransson och återuppväckt sina främlingsfientliga åsikter. Efter att ha varit en politisk vindflöjel de senaste åren har han nu hittat hem i SD light, KD.

Att som Carl Bengtsson uttala sig i folkets namn och säga sig veta vad folk i Ystad tycker är märkligt, eftersom uttalandet saknar trovärdighet och har inte minsta relevans i verkligheten.

Om du Carl Bengtsson så kategoriskt vet vad vi i Ystad tycker, vill jag att du presenterar detta med till exempel statistiska siffror, annars är dina antaganden helt tagna ur luften, vilket är att underbygga din hyllning till Göran Göransson.

Det är dessutom tragiskt att du så oförblommerat försöker förhärliga Göran Göransson i din insändare. Detta förhärligande ger en fadd smak när man läser det, samtidigt som man tappar förtroendet för Carl Bengtsson åsikter. Är det kanske dags att ta fram skämskudden?

Att som Carl Bengtsson lägga sig platt för Göran Göranssons åsikter, denne man som inte nog med att han hetsat mot folkgrupper också har brutit mot kommunallagen.

Men det är klart, har man en gång varit med i SD, som Carl Bengtsson varit, så är man inte så noga med sådana uppgifter, för i de kretsarna gäller opportunismens regler.

Dessutom undrar man vad Carl Bengtsson har för baktankar när han hyllar Göran Göransson på ett så underdånigt sätt.

Att Carl Bengtsson tydligen inte heller har en aning om alkoholens skadeverkningar stärker inte hans inlägg i saken om att servera alkohol på arenan. Alkohol hör inte hemma på idrottsanläggningar där ungdomar och minderåriga vistas.

Tänkte bara upplysa dig, Carl Bengtsson, om att alkohol kostar samhället 44 miljarder varje år. 330 000 personer har problem med alkohol, 99 procent av all kvinnomisshandel kan härröras till alkoholmissbruk. 1 miljon barn har föräldrar eller nära anhöriga som missbrukar och så vidare. Vad har du, eller folket enligt dig, för åsikt om det?

Sen tycker jag det också att det är konstigt att du Carl Bengtsson, som säger dig arbeta för landsbygden, ställer dig så avogt mot de satsningar som gjorts i byarna under det tidigare styret. Hur rimmar det med din övertygelse om en levande landsbygd. Kan man över huvud taget ta dina förslag i frågan på allvar?

Lars Toftemar (S)

Ystad

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.