Annons
Insändare

Lars Toftemar: Hur många fler skandaler ska vi behöva uppleva?

Replik till Göte Lundqvists uínlägg i YA 31 maj ”Beslut utan underlag i Ystads kommunstyrelse”.
Ystad • Publicerad 3 juli 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Här i Trädgårdsstaden var det tänkt att det skulle bli både äldreboende och trygghetsboende, men efter kommunens beslut att låta bygga i egen regi, blir det inget trygghetsboende.
Här i Trädgårdsstaden var det tänkt att det skulle bli både äldreboende och trygghetsboende, men efter kommunens beslut att låta bygga i egen regi, blir det inget trygghetsboende.Foto: Cecilia Billgren

Har inte Göte Lundquist lärt sig ett endaste ett av pandemikatastrofen 2020 och som utspelades på de privatägda äldreboenden.

Är det inte dags att även han förstår att privatägda äldreboenden finns enbart till för att generera vinst till sina ägare, servicen och omsorgen kommer i andra hand.

Annons

Vi vill väl inte uppleva den tragiska våren 2020 igen då den privata omsorgen stod för merparten av dödsfallen, med förtvivlad personal utan skyddsutrustning vädjande efter resurser som inte kom, därför att Attendo med flera inte hade köpt in utrustning utan prioriterat utdelning till sina ägare i stället.

Hur många fler skandaler på äldreboenden kommer vi att få uppleva om Göte Lundquists vilja skulle bli verklighet. Flera om året? Är det inte dags att vi lär oss, även du Göte Lundquist?

Sedan kan man fråga sig om våra skattemedel, dina och mina pengar, ska hamna i fickorna på riskkapitalisterna? Är det inte bättre att dessa satsas på ökad bemanning och bättre service till de äldre eller varför inte till fler äldreboenden.

Tvärtemot Göte Lundquists raljerande påstående att vi i oppositionen röstar med ryggraden, så gör vi inte det, utan vi använder vi huvudet och drar logiska slutsatser innan vi lägger vår röst, tvärt emot vad de styrande blåbruna gör.

Därför är oppositionspartierna de politiker som Ystadsborna verkligen är i behov av, undantaget Sverigedemokraterna. Partier som ser till invånarnas bästa och inte till de riskkapitalister som Göte Lundquist och de blåbruna så gärna värnar om.

Lars Toftemar, oberoende ledamot av Ystads kommunfulllmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons