Annons
Insändare

Lars Toftemar: Tack för att du så tydligt bekräftar rasismen inom SD

Jag hade inte förväntat mig annat än kraftiga protester från anhängarna till Sverigedemokraterna för min senaste insändare, som visar på att partiet är rasistiskt. Jag vill därför tacka Lars Södergren för att han så tydligt konfirmerar att mina påståenden om rasismen inom Sverigedemokraterna stämmer till 100 procent.
Skåne • Publicerad 14 april 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Volontärer bjuder Ukrainska flyktingar på varm och kall dryck samt tillhandahåller förnödenheter efter ankomst till hamnen i Karlskrona på torsdagsmorgonen.
Volontärer bjuder Ukrainska flyktingar på varm och kall dryck samt tillhandahåller förnödenheter efter ankomst till hamnen i Karlskrona på torsdagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

Att dessa åsikter frodas inom detta ur fascismen sprungna parti stämmer också.

I Lars Södergrens genmäle finns det två meningar som bevisar att min analys av rasismen i partiet är en realitet och tydligt visar på dessa rasistiska åsikter.

Annons

I den första vill han att vi ska behandla europeiska flyktingar annorlunda än utomeuropeiska flyktingar, underförstått muslimska sådana.

Meningen lyder: ”Det är skillnad mellan flyktingar från Ukraina och migranter från utomeuropeiska länder”. Vilken skillnad då, hudfärgen eller vad?

I den andra meningen påstår han att den utomeuropeiska gruppen människor lever gott på bidrag. På sedvanligt SD-manér upprepar han det falska, och uttjatade påståendet, att det finns en massinvandring av parasiterande utomeuropéer.

Meningen lyder: ”många är emot massinvandringen av utomeuropeiska bidragssökare, där hundratusentals även efter flera år här i Sverige glatt fortsätter att leva på oss andra”.

Att bara kasta ur sig en så uppenbar osanning utan att verifiera påståendet är ganska så symptomatiskt för Sverigedemokraterna och dess anhängares resonemang.

Apropå lögner så låter jag läsaren själv bedöma vem av oss som är lögnaren.

Det är också ganska roande och typiskt för Sverigedemokraternas retorik att Lars Söderberg sätter krokben på sig själv när han säger sig veta att när en krigsflykting från ett utomeuropeiskt land, företrädesvis från ett muslimskt sådant, lämnar ett säkert land, så ändras statusen från krigsflykting till (proffs)migrant.

Men han drattar pladask på ändan när han uppenbart inte förstår att statusförändringen (flykting till migrant) i konsekvensens namn också borde gälla ukrainare, eftersom de också lämnar säkra länder, såsom Polen, innan de anländer till Sverige. Något som han borde ha förstått.

Men nej, som sann SD-vindflöjel och opportunist, står han med fingret upp i luften för att se åt vilket håll vinden blåser och vidhåller att ukrainare är flyktingar och utomeuropéer är migranter och inte som vi andra tycker, självklara flyktingar.

Så skäms Lars Södergren! Skäms för att du gör skillnad på människor och människor och deras kulturella bakgrund. Skäms över att anhängare av ditt parti kan stödja skitstöveln och krigsförbrytaren Putin.

Lars Toftemar, oberoende ledamot av Ystads kommunfullmäktige

Annons
Annons
Annons
Annons