GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lars Toftemar: Treklövern borde avgå med hedern i behåll

”Vi skulle kunna, men det skulle inte vara att ta ansvar”, säger Kristina Bendz (M). ”Visst skulle vi kunna göra det. Men vi hade skapat kaos i organisationen och med kort tid kvar till valet känns det helt onödigt. Därför sitter vi kvar och tar ansvar”, säger hon.
Ystad • Publicerad 24 november 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Knutssalen där fullmäktige i Ystad sammanträder.
Knutssalen där fullmäktige i Ystad sammanträder.
Foto: Thorsten Persson

Så svarar Kristina Bendz på frågan i YA om hennes eventuella avgång. Hon, ett kommunalråd vars hela mandatperiod genomsyras av ständiga nederlag och misslyckanden.

Tre av fyra budgetar nerröstade är hennes mediokra facit. Kristina Bendz kommer att gå till historien som den politiker i Ystad kommun som aldrig kom till skott med sin egen politik.

Man kan fråga sig hur Kristina Bendz med hedern i behåll kan säga sig ta ansvar för Ystads kommun, nu när treklövern på det mest förödmjukande sätt, återigen förlorat en budgetomröstning?

Naturligtvis vet alla att Kristina Bendz med sitt påstående om ansvar försöker dölja en helt annan agenda. Det är uppenbart för var och en att det enda ansvar hon tar, är för den egna vinningen skull.

Faktum är att Kristina Bendz skulle förlora 5,5 miljoner kronor av de generösa pension/omställningsbidragen på 8,3 miljoner kronor som hon annars skulle fått, om hon inte kan sitta kvar över sin 50 årsdag i februari 2022.

Misslyckas hon, kommer månadsutbetalningen på 46 000 kronor, enbart att betalas i fem år inte i de 15 år som annars skulle vara fallet om hon lyckas med sitt uppsåt.

Det är därför som vi ser Kristina Bendz med näbbar och klor försöka hålla sig kvar på posten fram till den 1 mars. Vilken beräknande cynism och moralisk härdsmälta som hon uppvisar.

Hon påstår också att det skulle uppstå kaos i organisationen om styret avgick. Kan det bli mer kaos än det är just nu? Det är ju för att reda ut detta kaos som det är så nödvändigt att oppositionen tar över, även för den korta tid som återstår av mandatperioden.

Att sedan Kristina Bendz representerar ett parti som skriker högt om bidragstagare, arbetslinjen och fuskare gör uttalandena än mera paradoxala och hycklande från hennes sida, speciellt som hon är en fullt frisk och arbetsför kvinna.

Nu vädjar jag till er andra i treklövern med bihanget SD, att visa att ni har en moralisk ryggrad. Ta konsekvensen av nederlaget på kommunfullmäktige 18 november och återupprätta er heder genom att avgå.

Bli inte en del av den dåliga publicitet eller för den delen den opinionsmässiga och moraliska härdsmälta som blir följden av att stödja Kristina Bendz ansvarsbluff.

Lars Toftemar, oberoende ledamot av Ystads kommunfullmäktige

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.