unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Lars Toftemar: Varför sprider Clifford Härstedt (M) osanningar?

Varför sprider Clifford Härstedt (M) osanningar i sin insändare (”Spara och amortera är som enklast nu” i YA 11 september)? Är det för att det ska förklara de blåbrunas misslyckande med nedskärningar och försämringar som Ystads medborgare utsätts för? Eller har han ett annat motiv?
kommunhuset ystad nya rådhuset ystad
kommunhuset ystad nya rådhuset ystad
Foto: Ulrika Aastrup Berg
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att så medvetet komma med lögner och påståenden som är uppenbara osanningar verkar vara den nya taktiken från de blåbrunas sida. Kan det vara så att man så utstuderat slår blå dunster i medborgarnas ögon för att dölja det ekonomiska moras som blivit fallet av de blåbrunas spariver.

Att som de blåbruna ta över en ekonomi i balans och med ett överskott på 12 miljoner kronor, kunna förvandla det till ett underskott, talas det inte högt om. Enbart genom att regeringen tillskjuter medel räddas budgeten. Clifford Härstedt, vem är det nu som lever på regeringspengar? Har du hört talas om det där med att ”kasta sten i glashus”?

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Att Clifford Härstedt tydligen missat att det var de borgerliga som beslutade de projekt som utgör merparten av den låneskuld som Ystad kommun har, är mycket underligt.

Det är ju just det borgerliga blocket plus Miljöpartiet som är skyldiga till att skulden uppstått. Det är alltså Clifford Härstedts eget parti som bär hela skulden till den lånesits som kommunen sitter i.

Dessutom kommer inte något av de projekten ge tillbaka de pengar som satsades i dem. Men nu är kommunen inte ett företag så vissa projekt som är till för medborgarnas välbefinnande kan och ska aldrig generera någon vinst.

Däremot det stora projekt som Socialdemokraterna och Centern beslutade om att genomföra, nämligen hamnprojektet med Hamnstaden är ett sådant projekt som kommer att generera årliga vinster till kommunen, om nu ni i den blåbruna röran inte säljer av hamnen för att täcka era underskott.

Initialt kan jag hålla med om att kostnaderna ser ut som höga, men med de hamnavgifter som kommer att flyta in kommer hamnen med tiden att ha betalt sig själv och då har jag inte räknat med den blivande Hamnstaden med den stor inflyttning som kommer att generera stora skatteintäkter för kommunen.

Jag tänker inte ens bemöta Clifford Härstedts påståenden om räntor och högkonjunkturen då de är så spekulativa och består av så mycket om och men, att de inte förtjänar att kommenteras. Jag kan bara ge dig ett råd att; bygg hyresrätter, om du är så bekymrad över folks räntekostnader.

Som ni ser, kära medborgare, så försöker Clifford Härstedt i sin insändare, om man får använda sig av hans egna uttryck, att med bred pensel måla osanningens unkna färg.

Lars Toftemar

Oberoende fullmäktigeledamot, Ystad