GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lars Toftemar: Ystads socialdemokrater har lyckats med ett debacle utan motstycke

Ett debacle utan motstycke har Socialdemokraterna i Ystad lyckat åstadkomma.
Ystad • Publicerad 14 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Nya rådhuset i Ystad.
Nya rådhuset i Ystad.Foto: Carl Johan Engvall

I stället för att ha alla fördelar som det innebär att vara de styrande i en kommun sålde Cecilia Magnusson-Svärd ut valsegern till den borgerliga treklövern genom sitt agerande de senaste två åren. Hon ville inte ta det ansvar som varje normal politiker strävar efter, nämligen makten för att kunna föra den egna politiken.

Att så uppenbart rygga för denna möjlighet som uppstod vid två tillfällen när budgetarna tagits, visar på en taktisk, strategisk och politisk okunskap som gränsar till ”tjänstefel”. Vilka möjligheter hade inte funnits att visa vad ett vänster-mittenstyre inneburit för medborgarna i praktiken.

Nej, i stället så tycker Cecilia Magnusson-Svärd att radioreklam som nästan ingen lyssnar på och tidningsannonser som ingen läser är en bättre valstrategi. Men med facit i hand så gör Socialdemokraterna ett av sina sämsta val någonsin på grund av denna tossiga strategi.

Nu är Cecilia Magnusson-Svärd ute i tidningarna och är nöjd med resultatet, hur man nu kan vara det när man inte fått chansen att styra kommunen. Dessutom är hennes påstående att hon gjort en bra valrörelse felaktig, för man måste betänka att kommunfullmäktige vid detta val utökats med tre platser, då är en vunnen plats inte något att hänga i granen.

Nu måste Socialdemokraterna i Ystad utkräva ansvar av Cecilia Magnusson-Svärd och det underdåniga anhang av ja-sägare som snurrat runt henne som bi runt honung, de som undertryckt all opposition inom arbetarekommunen när de låtit partipiskan vina.

Partiet måste ha kraft nog att tillsätta någon med den saknade ansvarskänslan och den genuina strategiska och ideologiska kunskap som krävs, något som lyst med sin frånvaro under hennes tid som oppositionsråd.

Endast då kan ett vänster-mittenstyret återigen styra Ystad för alla medborgares bästa och inte som de kommande fyra åren när treklövern kommer att styra med deras sedvanliga särintressen som politisk ledstjärna.

Lars Toftemar, oberoende ledamot i Ystads kommunfullmäktige

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.