GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Leili Åhman: Många känner sig tvärtom otrygga i att möta Sverigedemokrater på gatan

Till skillnad från Lars Södergren (i YA 14 september ”Känns skönt att var fjärde man möter är en vän”) så känner sig många människor, speciellt i inte alls trygga i vetskapen om att så många de möter ute i samhällen och städer sympatiserar, med Sverigedemokraterna.
Politik • Publicerad 16 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Rolf Höjer/TT

Odemokratiska element i samhället borde Svertigedemokraterna tala i mindre bokstäver om, speciellt med tanke på övertramp, som ständigt sker bland SD:s politiskt invalda.

I partiprogrammet finns häpnadsväckande historiebeskrivning och slutsatser om det unikt svenska, ganska nationalsocialistiskt influerat.

Andra politiker anklagas för att inte ha gjort tillräckligt i fråga om grova brott, skjutningar och överfallsvåldtäkter utförda av kriminella invandrade.

Utomeuropéer pekas särskilt ut, medan vapensmugglarna från Balkanländerna, inte nämns lika ofta. Inte heller de som gör knarkhandel i Sverige så lönsamt, nämligen kapitalstarka kunder.

Utan att presentera en enda rad, vad SD har i beredskap, som snabbt ska eliminera de allvarliga problem vi har med gängrelaterad brottslighet, vill de ge oss visioner om, att Sverigedemokraterna ska lyckas så mycket bättre än andra, att göra Sverige bättre.

Det fattas poliser och personal inom rättsväsendet. Fängelserna är fulla. Trots utökade utbildningsmöjligheter är det svårt att fylla platser i polishögskolor, då det saknas kompetens bland de sökande. Jurister, behöver minst fem år för att utbilda sig, domare uppåt tio år. Fängelsebygge tar kanske två-tre år.

Att helt stoppa invandring påverkar ju framåt i tiden. Så hur ska Sverigedemokraterna snabbt och handlingskraftigt lösa befintliga problem idag? Återvandring/tvångsutvisning av alla ”onödiga utomeuropéer”, som bara ”tär på oss”. Det skulle ta sin tid att administrera, välja ut och förbereda vart de skulle skickas. Och det skulle kosta pengar.

Men om nu Sverigedemokraterna inte skulle få igenom detta, kanske de ändå måste ta itu med integrationen. Finns i så fall förslag på, hur man själv kan engagera sig i, ett från SD:s synpunkt sett, korrekt försvenskande, integrationsbefrämjande, och attitydförändrande arbete? Åratals kollektiv degradering av invandrade från upphöjda podier har haft noll effekt.

Klimatfanatiker, missunnar inte folk ett drägligt leverne. Dock slipper ingen undan ett förstört klimat. Därför måste vi sluta se strävandena mot att minska koldioxidutsläppen som en uppoffring.

I det nu akuta krisläget med elpriser, som en massa spekulanter i el-leveranssystemen haussat upp till orimliga nivåer, får vi, vare sig vi vill eller inte, tänka om, ändra livsstil.

Löftena om högkostnadsskydd sprack som ballonger så fort valet var över. Politiken hinner inte med att lindra effekterna, när de som bäst behövs.

Leili Åhman, Vollsjö

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.