Annons
Insändare

Liberaler: Även Socialdemokraterna bejakade att flytta sjukvård från Simrishamn

Vi från Liberalerna i Simrishamn är starkt kritiska till hur våra partikamrater och övriga majoriteten i Regionfullmäktige agerat när det gäller sjukvården i Simrishamn. Det hoppas vi har framgått inte minst av tidigare insändare här i YA.
Simrishamn • Publicerad 11 februari 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Simrishamns sjukhus.Foto: Helena Wennström

Vi arbetar nu hårt för att både den här mandatperioden och inför nästa få till ett annat synsätt. Vi kan inte finna oss i att ansvariga politiker i regionen, oavsett partitillhörighet i fråga efter fråga nedprioriterar Österlen.

Hela processen har gått snett, inte minst i den senaste upphandlingen av specialiserad öppenvård, ortopedi och gynekologi.

Annons

Men när Socialdemokraterna (Hogerud och Ingvarsson) slår sig för bröstet här på insändarsidan 8 februari, så skorrar det falskt. Vi har granskat den politiska beslutsprocessen och kan konstatera att alla politiska beslut i ärendet fattats i full politisk enighet.

När upphandlingsdokumentet fastställdes i hälso- och sjukvårdsnämndens beredningsutskott 25 januari förra året var Socialdemokraten Anna-Lena Hogerud en av de som stod bakom förslaget. Hon reserverade sig mot att det inte fanns krav på kollektivavtal, men bejakade att verksamheterna kunde lokaliseras var som helst inom detta område.

Det finns således en hemläxa att göra i alla partier. Vi uppmanar därför alla partier, inklusive Socialdemokraterna, i Simrishamn att göra gemensam sak med oss och påverka Regionen och bli bättre på de interna påverkansprocesserna. Det är en betydligt mer produktiv väg framåt än att peka finger i sandlådan.

Åke Andrén-Sandberg, Sven Olof Andersson Hederoth, Lotta Hildebrand och Christer Hallerby, Liberalerna, Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons