GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Liberalerna: Oseriöst agerande kring Mossbystrandskiosken

Skurups kommun är Nils Holgerssons hembygd men riskerar att bli företags obygd. Vi är många som engagerat oss i Mossbystrands kiosk öde i sommar och något liknande får aldrig ske igen.
Skurup • Publicerad 22 augusti 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Ernst Persson tycker det är konstigt att kommunen sagt upp deras kontrakt.
Ernst Persson tycker det är konstigt att kommunen sagt upp deras kontrakt.
Foto: Malin Palm

Kommunen måste värna om ett gott företagsklimat – det ska vara enkelt och tryggt att driva företag i Skurup!

Företagsklimatet i Skurup sägs vara en prioriterad fråga inom kommunen. Skurup är bland annat en av elva kommuner som under 2020 deltar i Svenskt näringslivs utvecklingsprogram vars syfte är att förbättra det lokala företagsklimatet genom arbete kring ledarskap, kommunikation och myndighetsutövning.

Det kom därför som en chock hur uppsägningen och beskedet om uppsägning av arrendatorerna Ernst och Laura på Mossbystrand kiosk hanterats i sommar av Moderaterna i det kommunala styret och av förvaltningen.

För oss liberaler är företagande, framförallt småföretagande, både ett uttryck för individens möjlighet att förverkliga sina drömmar och en viktig förutsättning för tillväxt och ekonomisk utveckling.

Det är genom företagens möjlighet att växa och etablera sig i kommunen som jobb skapas.

Skurup måste vara en kommun där människor kan och vågar starta och driva företag. Då krävs en politisk ledning som är enig i att prioritera företagsklimatet och agera som en tillförlitlig samarbetspartner.

Styrets bemötande av Mossbystrands kiosk och utformningen av avtalet signalerar om ett oseriöst och respektlöst förhållningssätt till småföretagare och det lokala näringslivet.

Att besked om uppsägning kom utan förvarning eller dialog med arrendatorerna och endast några få dagar innan kontraktet gick ut är hårresande. Att avtalet var löpande på årsbasis lämnar även arrendatorerna maktlösa och utan möjlighet att göra långsiktiga investeringar.

Vi vill se en serviceinriktad myndighetsutövning i tjänster och rutiner som värnar om företags trygghet och likabehandling.

Kommunens styre måste visa att de vill utföra ett medvetet arbete med ökad transparens och tydliggörande av avtal, informationsträffar, avtalstrohet och strategisk upphandling till förmån för ambitiösa lokala företag.

Liberalerna Skurup

Jeanette Bohman (L)

Kerstin Peterson-Brodda (L)

Anders Bengtsson (L)

Inger Ekelund (L)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.