GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lisa Andersson: Rejdnell och Olesson saknar förståelse för vår situation

Som en av alla berörda föräldrar i behov av barnomsorg på obekväm arbetstid i Simrishamns kommun har jag med stort intresse tagit del av de beslut som fattats i frågan, liksom den debatt som förekommit på insändarsidan.
Simrishamn • Publicerad 27 juli 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Orimlig service för lyxföräldrar eller större flexibilitet? Insändarskribenten efterlyser barnomsorg även på obekväm arbetstid i Simrishamn.
Orimlig service för lyxföräldrar eller större flexibilitet? Insändarskribenten efterlyser barnomsorg även på obekväm arbetstid i Simrishamn.
Foto: Pontus Lundahl/TT

Det är med förundran man ser att Alliansen och Sverigedemokraterna valde att rent politiskt gå in och stoppa det förslag till lösning som förvaltningen hade arbetat fram. Har studerat protokollet från bun. Vårt behov är nu.

När man läser debatten på insändarsidan tycks både Jan Rejdnell (L) och Jeannine Olesen (M) helt sakna förståelse för den situation man som förälder befinner sig i då man har behov av denna omsorgsform.

De skriver också att det kostar pengar och att de inte är tvingade till att erbjuda detta och att det bara är ett fåtal som behöver detta.

Jag vet själv att det minst är en handfull föräldrar som har detta behov och att det skulle kosta för mycket för kommunen förstår jag inte alls med tanke på kommunens goda ekonomi man kan läsa om och uppenbarligen struntar man i vad kostnaden för oss föräldrar blir. Liksom den bristande tryggheten och möjligheten att planera vardagen.

Som Jan Rejdnell och Jeannine Olesen skriver vill de bara erbjuda omsorgen under tvång från lagar. Istället för att ge service, erbjuda alla barnomsorg och visa prov på egen politisk handlingskraft och vilja.

Familjedaghemmen avvecklas nu också helt så där finns inte heller längre någon möjlighet till hjälp och hade bara omsorg på obekväm arbetstid funnits är jag säker på att ännu fler hade uttalat sitt behov. Nu tigs frågan ihjäl.

Man känner sig inte direkt uppskattad som barnfamilj i Simrishamn.

Lisa Andersson, Gröstorp

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.