Annons
Insändare

Loubna Stensåker-Göransson (M): En desperat längtan att gripa efter makten

Kommunstyrelsemötet i måndags 4 oktober blev allt annat än vad vi hade förväntat oss när det dök upp ett initiativärende från Socialdemokraterna, Liberalerna, Liberalerna, Sverigedemokraterna och en politisk vilde, och som röstades igenom med hjälp av Centerpartiet.
Skurup • Publicerad 8 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Presskonferens i Skurup med Nya gruppen. Från vänster: Babak Rahimi (V), Göran Pettersson (Mp), Sven-Åke Strandberg (Kv) , Lena Axelsson (S), Magnus Alm (S), Jörgen Lidfeldt (–).
Presskonferens i Skurup med Nya gruppen. Från vänster: Babak Rahimi (V), Göran Pettersson (Mp), Sven-Åke Strandberg (Kv) , Lena Axelsson (S), Magnus Alm (S), Jörgen Lidfeldt (–).Foto: Ann-Louise Olander

Initiativets första meningen är skriven med fet stil och löd ”All makt utgår från folket ”. Jag kan inte mer än instämma.

Vi lever i en liberal demokrati och folket avgör vem som får styra. Valmanskåren i Skurup har inte röstat fram ett socialistiskt styre.

Annons

I valet 2018 tappade Socialdemokraterna två mandat medan Moderaterna och Sverigedemokraterna gick framåt.

Socialdemokraterna är ett parti som idag tappar flest väljare till Sverigedemokraterna och en stor del av LO:s medlemmar röstar idag på Sverigedemokraterna.

Men i lilla Skurup går strömmen i motsatt riktning när några omdömeslösa och oansvariga SD-medlemmar väljer att gå emot sin egen politik och sina väljare, för att liera sig med Socialdemokraterna men framförallt med Vänsterpartiet som ju har sina rötter i stalinismen.

Jag har svårt för politiker som inte lever som de lär, politiker som hånar, föraktar och brunsmetar ett demokratiskt valt parti för deras åsikter, för att sedan öppna famnen för medlemmar i det partiet och ta emot dem med öppna armar i sin desperata längtan efter att ” gripa” makten.

Socialdemokraterna som rörelse, hämtade sin inspiration från Uppsalafilosofen Axel Hägerströms nihilistiska värdelära, det som brukar kallas för värdenihilismen.

Värdenihilister tror inte att det finns något som kallas för gott eller ont, moral för dem är en vidskepelse och handlar endast om människors känslor och enligt värdenihilister bestäms vad som rätt eller fel av den som har makten.

Makten avgör vad som är rätt och makten korrumperar.

Loubna Stensåker-Göransson (M)

Skurup

Annons
Annons
Annons
Annons