GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Loubna Stensåker-Göransson (M): Låt barn få vara barn

Jag har aldrig i min vildaste fantasi föreställt mig att i Sverige, som är världens mest jämställda land, ska vi nu år 2020 börja strida för att små flickor inte ska få täckas. Jag trodde att vi hade kommit längre.
Skurup • Publicerad 24 november 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kvinna med slöja går med ett barn
Kvinna med slöja går med ett barn
Foto: Fredrik Persson

De flesta är överens om att slöjan är ett patriarkalt verktyg som används i syfte att ha makt och kontroll över kvinnans sexualitet.

Slöjan är också ett hån mot män, som anses inte kunna behärska sina drifter.

Förvaltningsrättens beslut 17 november gör det nu möjligt för vem som helst att komma till skolan täckt från topp till tå, för att det är religionsfrihet minsann.

Domen gör att religiösa symboler och uttryck som står i konflikt med våra värderingar, som jämställdhet mellan könen ska accepteras och tolereras i våra skolor.

I förskoleläroplanen står det klart och tydligt att förskolan aktivt ska arbeta för att motverka traditionella könsmönster och könsroller.

På 70-talet tog man bort kristendomsundervisningen och morgonbönen från skolorna för att skolan ska vara fri från religion. Men idag är vi på väg att ersätta en religion med en annan.

Feministiska kulturmarxister som försvarar slöjan tycks ha glömt bort att deras reaktion antyder att de bryr sig mer om religionsfrihet för vissa grupper än vad de bryr sig om jämställdhet mellan könen, av rädsla för att bli kallade för islamofober.

Islamofobi är ett begrepp som islamisterna på 1970-talet började använda i syfte att stämpla all kritik av islam som rasistisk, där den naiva vänstern direkt gick i fällan.

Den religionskramande vänstern har inte lärt sig någonting av historien.

Den iranska revolutionen som förde Khomeini till makten, möjliggjordes genom att kommunisterna stöttade och hjälpte islamisterna till makten, och som tack för hjälpen, blev man de första att hängas i lyktstolparna.

Loubna Stensåker-Göransson (M), Skurup

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.