Insändare

Lucas Lennartsson (V): Vi har aldrig röstat för nerläggning av Blentarpsgården

Blentarp Artikeln publicerades
Foto: Sprisse Nilsson

Kommentar till Ursula Mattissons inlägg i YA 3 oktober ”Att ni inte röstar drabbar många” om Blentarpsgårdens eventuella nerläggning.

Först vill jag tydligt påpeka att det du skriver i din insändare är fel och inte sant – vänsterpartiet har inte röstat för eller avstått från att rösta om nedläggning av Blentarpsgården.

Vi har inga problem att rösta för de förslag som vi tycker är bra, däremot kommer vi aldrig rösta Sverigedemokraternas budget och politik som också innebär att att slakta biblioteken, kulturskola och att sälja ut Blentarps skolbarn till lägstbjudande.

Vi har först och främst lagt fram krav på att se över vad vi kan använda Blentarpsgården till om vi inte har den som boende – att ha ett tomt boende som bara står och kostar pengar är ett slöseri med skattepengar som vi inte kan stå bakom.

Vänstern har också fört fram tankarna om att låta fler äldre bo på särskilda boende än idag och fylla platserna, samtidigt som en massa villor och lägenheter blir tomma så nya invånare och skattebetalare kan flytta in.

Däremot har vänsterpartiet aldrig röstat för en nedläggning av Blentarpsgården eller avstått från att rösta i en sådan votering. Det du troligen hänvisar till är att vi inte röstade för SD:s budgetförslag som innehöll en hel andra massa beslut som vi inte kan ställa oss bakom.

Så länge vi finns kommer vi att kämpa för att inte en enda pensionär, funktionsnedsatt eller ett enda barn ska säljas ut!

För vänsterpartiet i Sjöbo

Lucas Lennartsson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.