GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Magnus Alm (S): Egenintresset styr Moderaternas hantering av kvarteret Öhnners

Så kom svaret på vår insändare som satte fingret på att egenintresset sannolikt styrt Moderaternas hantering av kvarteret Öhnners.
Skurup • Publicerad 9 april 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kvarteret Öhnners står stilla och öde i väntan på nya beslut.
Kvarteret Öhnners står stilla och öde i väntan på nya beslut.
Foto: Annika Thunell

Nicklas Ohlsson pratar såklart inte om det. I stället säger han att det inte går att bygga lägre hus än åtta eller 16 våningar.

Jag minns hur du och din partikollega Johan Bolinder hade en artikel i valrörelsen om vikten av att bygga bostäder på Kvarteret Öhnners.

Ni jobbade snabbt fram ett förslag om att ge uppdrag åt Skurupshem att sälja fastigheter upp till 250 miljoner kronor. Pengar som skulle gå till nyproduktion av lägenheter samt underhåll av befintliga bostäder.

Jag, och tyvärr många med mig, kan nu konstatera att allt gick åt pipan och ansvaret ligger såklart ytterst på Moderaterna och dig, Nicklas. Vad hände då?

1. Ägaren (kommunfullmäktige) beslutade, efter ert eget förslag, att Skurupshem skulle sälja lägenheter till ett värde av max 250 miljoner. Ni sålde sedan för långt mycket mer utan ett nytt beslut att av ägaren. Saknades kompetens att läsa beslutet, var det återigen egenintressen som styrde eller bara sstruntade ni i demokratiska beslut?

2. Det beslutades att man skulle satsa på de hyresgäster som bor kvar i Skurupshem genom att använda pengar till underhåll. Vilka planer hade ni på att underhålla och varför tog ni inte fram planerna som ni lovar hyresgästerna?

3. Ända sedan ni i Moderaterna föreslog ny vd 2017 och tog över den politiska ledningen av bolaget efter valet, har ekonomin varit i allt sämre ordning. Bolagets fasta kostnader har skjutit i höjden och årsredovisningen har aldrig varit klar i tid.

4. Sist och kanske mest signifikativt för er kompetens, vilja och förmåga att klara ert uppdrag blir då. Hur kan andra bolag i branschen som Svedalahem, Ystadbostäder, Leny fastigheter med flera få ekonomi i att bygga nya marklägenheter, tre- fyra- eller fem-våningshus men inte Skurupshem?

Avslutningsvis vill jag påminna om hur du Nicklas och dina partivänner lovade väljarna en massa saker. Framför allt skulle det bli ordning och reda i Skurupshem, bostäder skulle byggas på kvarteret Öhnners och lägenheter skulle rustas upp.

Inget har infriats och du har tagit bakvägen ut och lämnat hyresgäster och resten av styrelsen i sticket.

Inget ansvarsfullt ledarskap av den politiker som flest Skurupsbor valde att kryssa i förra valet.

Nu städar andra upp den soppa du varit med att skapa och tyvärr får kanske hyresgästerna i Skurupshem vara med att betala. Vilket vi också hoppas du får göra vid nästa val!

Magnus Alm, gruppledare Socialdemokraterna

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.