unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Magnus Alm (S): Vem tjänar på ett miljonprogram i Skurup?

Vi kunde på påskafton läsa i YA att Niklas Olsson (M) ondgör sig över att Skurupshem inte bygger på Kvarteret Öhnners.
Kvarteret Öhnners står stilla och öde i väntan på nya beslut.
Kvarteret Öhnners står stilla och öde i väntan på nya beslut.
Foto: Annika Thunell
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ja, du Niklas. Skurupshems protokoll och vad som skett på tomten samt att den yttersta ledningen avgått och tvingats lämna, talar för att det finns många frågor och hundar begravna här.

I stället för att ta ansvar för att lägga alla korten på bordet försöker du med sedvanlig retorik skylla ifrån dig. Hade du varit en politiker av folket skulle du suttit kvar, tagit ansvar och berättat sanningen i stället för att nu fly.

Sedan valet har ni moderater suttit i styrande ledning för såväl kommunen som för Skurupsmem.

Du, Niklas Olsson, har med stolthet visat upp försäljningen av bland annat Östergårdsområdet, ”ett så kallat miljonprogram”, och I kommunfullmäktige pläderat för att en försäljning lägenheter är bra för kommunens framtid.

Moderaterna drev igenom beslutet om att sälja lägenheter för 250 miljoner kronor. Pengar som skulle användas till att bygga nytt och underhålla kvarvarande fastigheter. När detta ska ske väntar nog alla på.

Vi kan läsa att du nu helt plötsligt vill sälja den mark som köpts in för nästan 20 miljoner av hyresgästerna för att just Skurupshem ska bygga nytt.

Vi kan också läsa att när du utgjorde den yttersta ledningen för Skurupshem aktivt försökt hitta intressenter att sälja till. Är det samma intressenter som ni i styret tidigare sålt annan väldigt billig mark till i Skurup?

Vi kan också läsa om dina planer på att bygga åtta-, ja till och med 16-våningshus gått i stöpet tack vare att en bred majoritet över blockgränserna i inte delade din och ledningens planer.

Det ska såklart kommuninvånare vara glada för! Vilka kommuninvånare vill ha nya miljonprogramsliknade hus på 8–16 våningar i Skurup?

Vi tror att det är mer attraktivt med villatomter och marklägenheter i Skurup. På Kvarteret Öhnners skulle det vara trivsamt med 3–5-våningshus och mysiga innergårdar fyllda av lek- och grillplatser.

Detta efterfrågas i Skurup, inte ett nytt Holma, Lindängen eller Rosengård.

Avslutningsvis går det inte att släppa tanken varför du Niklas Olsson vill pressa in massa människor på en liten yta i centrum, bara några meter från din och kommunalrådet Johan Bolinders förvärvade fastighet. Är det kanske så enkelt att ditt egenintresse går före kommuninvånarnas igen?

Ju fler som kommer kunna bo i området ju fler kan handla mat i verksamheten som ni är hyresvärd till. Det ökar värdet av er fastighet och bekräftar olämpligheten att både vara styrande politiker och aktiv fastighetsägare!

Magnus Alm, gruppledare Socialdemokraterna

Läs mer