GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Magnus Nilsson (C): Duger inte att minska tillgängligheten till Ravlunda skjutfält

Ravlunda skjutfält är en av de riktiga pärlorna på den östra sidan av Skåne.
Ravlunda • Publicerad 31 juli 2020
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Haväng är en populär plats för tältare fina sommarkvällar och nätter, när när gryningen med soluppgång under morgontimmarna.
Haväng är en populär plats för tältare fina sommarkvällar och nätter, när när gryningen med soluppgång under morgontimmarna.
Foto: Peter Hellemarck

Mellan Haväng i söder och Juleboda i norr öppnar sig ett unikt fält, med milsvid utsikt och fin strand. Ett fält som jag och andra lokalbor gärna besöker när det inte är militära övningar. Vilket är anledningen till att fältet finns.

Ett militärt övningsfält medför olägenheter i form av buller och begränsad utveckling av bygden. Något som det går att leva med när man får ha en sådan unik miljö in på knuten.

Men för att få en långsiktig acceptans för militära övningar, så får inte tillgängligheten till detta unika fält minskas.

Rimligtvis borde försvarets personal se till att besökare följer gällande skyltning, så att de som följer reglerna fortfarande kan ha lätt tillgänglighet till fältet även med bil.

Magnus Nilsson (C)

Kommunfullmäktigeledamot, Tomelilla kommun

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.