GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Marianne Broberg: Så olika hundägare beter sig

Jag fick anledning att reflektera över hur olika hundägare är.
Ystad • Publicerad 16 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hundar som leker och springer fritt. Just de här hundarna har inget med artikeln att göra.
Hundar som leker och springer fritt. Just de här hundarna har inget med artikeln att göra.Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

En grupp hundägare bestämmer träff på stort naturområde (läs gamla skjutfältet i Ystad), släpper sina fyrfotade vänner som leker fritt och glatt med varandra. Samtliga känner varandra sedan tidigare och återträffen som är yster, kan förefalla okontrollerad för den oinvigde.

In på området marscherar ytterligare en hundägare med barn i barnvagn och med två kopplade hundar, rakt emot den lekande hundgruppen. Inte oväntat springer någon av de lekande hundarna fram till nykomlingarna för att hälsa, varvid dispyt uppstår.

Den nytillkomna hävdar upprört att, eftersom en av hennes hundar är mycket benägen att bita andra hundar, borde övriga hundägare genast kallat in sina för att undvika att bli skadade.

Undertecknad upplevde ovanstående på distans men närvarande något senare när den aktuella hundägaren med bitbenägen hund, upprört ville klargöra sin uppfattning om hur oansvarigt övriga hundägare uppträtt.

Jag kan inte låta bli att fundera över vem som var mest oansvarig. Har man en bitbenägen hund och beger sig in i ett område där en grupp hundar leker fullt synligt, borde man kanske haft munkorg på sin, om man kände sig nödgad att passera just där leken på pågick.

Marianne Broberg, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.