Annons
Insändare

Marianne Davidson: Hur blir det med sommar och bad i Simrishamn?

Hej Simrishamn kommun! Hur är det med beredskapen inför sommaren, inför sol och bad? I sommar är vi alla på stranden, barn och vuxna, turister och simrishamnare.
Simrishamn • Publicerad 10 maj 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Har Simrishamns kommun beredskap inför sommarsäsongen ovch strandlivdet vid Tobisvik, frågar sig Marianne Davidson.
Har Simrishamns kommun beredskap inför sommarsäsongen ovch strandlivdet vid Tobisvik, frågar sig Marianne Davidson.Foto: Marianne Davidson

Den trasiga rampen som en gång i tiden skulle medföra tillgänglighet till härligt havsbad också för de som har begränsad rörlighet, kommer den att lagas? Planeras det kanske till och med för flera ramper, en vid Tobisvik kanske?

Badvakter? Kommer det att finnas badvakter på stranden. Nu har barnen missat sin simträning sedan Korsavad stängdes. Barnens trygghet är allas ansvar också kommunens. Och alla vi pensionärer som simmade troget mellan klockan 7 och 8 på morgonen och höll oss i trim, är det någon som kollar oss?

Annons

Simskola, vem kör alla barn till baden runt om i kommunen? Eller ordnas det simskola på stranden. Jag minns somrarnas torrsim. För kallt i vattnet, men vi fick alla veta hur man skulle göra om man kunde vara i vattnet.

Och så städningen. Folk skräpar ner, tyvärr. Finns det planer för att städa stranden.

Det pratas och planeras för två badhytter. Då undrar jag, till vems glädje?

Gör ett försök – se till att öppna Tobisviksbadet. Det kan i alla fall inte bli dyrare än barnens missade simkunnighet med all tragik det innebär.

Marianne Davidson

Annons
Annons
Annons
Annons