GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Marianne Kristoffersson: Utan körkort lyckades jag inte heller testa mig

Kommentar efter Sture Antonssons inlägg i YA 12 januari ”Jag bor vid provtagningsplatsen men utan bil måste jag ta bussen till Kristianstad”.
Skåne • Publicerad fredag 08:00 • Uppdaterad fredag 08:05
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Sture Antonsson, det är ännu värre. Man måste ha körkort för att kunna testa sig

Du beskriver inlevelsefullt dina erfarenheter av att försöka testa sig för covid 19 i Simrishamn. Men du fick tydligen fel information.

För övrigt är informationen om hur och var man testar sig helt obefintlig och det krävs en del detektivarbete och klickande. Detta har jag lyckats ta reda på.

För Region Skåne gäller att man måste kunna ta sig till teststället på egen hand, man får inte åka kommunalt och inte åka taxi. Man måste vara ensam i bilen, alltså köra själv, eller komma cyklande eller gående. Vad gör man om man inte har körkort?

Jag hade haft haft feber i flera veckor och tänkte att jag skulle testa mig i Ystad. Jag har tillgång till bil men inte körkort. Skulle jag cykla eller gå sex kilometer från Svarte till Ystad i regn och blåst och med 38 graders feber? Hur har man tänkt?

Innan jag började min research ställde jag frågan via 1177 var man kan testa sig i Ystad. Till svar fick jag: ”All testning sker via 1177.” Det hade jag faktiskt redan listat ut, eftersom det var till 1177 jag ställde min fråga.

Jag svarade att jag inte hade frågat hur utan var i staden. Jo, det var i Ystads hamn. Kunde man inte ha svarat det med en gång?

Jag håller fullständigt med dig, Sture. Ska man inte underlätta för människor att testa sig i stället för att försvåra?

Dessutom blev du tillsagd att åka till Kristianstad med buss trots att man inte får åka kommunalt.

Jag gjorde precis som du: jag struntade i att testa mig, eftersom det i mitt fall är omöjligt på grund av att jag inte har körkort.

Marianne Kristoffersson, Svarte

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.