GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mats Alberts: Dags att utropa klimatnödläge i Simrishamn

Utropa Simrishamn till en kommun i klimatnödläge. Varför? Därför att jag bor här. Därför att ingen annan gör det. Därför att det behövs. Därför att jag bryr mig om Simrishamn, Skåne, Sverige och världen.
Simrishamn • Publicerad 18 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Organisationen Extinction rebellion Österlen under en happening i Simrishamn i somras.
Organisationen Extinction rebellion Österlen under en happening i Simrishamn i somras.

Ett Simrishamn i klimatnödläge agerar i enlighet med FN:s generalsekreterare Antonio Guterres uppmaning till världen. Nu är det dags för dig och mig att göra något stort även på den politiska arenan.

Vad ska jag göra? 1. Gå in på Simrishamns kommuns hemsida. 2. Klicka på ”Politik och påverkan”. 3. Klicka på ”lämna Simrishamnsförslag”. 4. Kicka på ”Aktuella förslag”. 5. Klicka på ”Simrishamn utropar klimatnödläge”. 6. Rösta för förslaget genom att klicka på rutan ”rösta för” (du uppmanas då att skriva in din E-postadress och skapa ett lösenord). 7. Gör det senast den 10 januari 2023.

Om 70 personer gör det så kommer frågan att tas upp av kommunen för ett beslut.

Mats Alberts, Simrishamn, ekologiska unionen

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.