GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mats Josephson: Vad hände i Gärsnäs våren 2022?

I mars 2001 flyttade hustrun och jag från Uppsala till Gårdlösa. Samtidigt registrerade vi oss hos vårdcentralen i Gärsnäs.
Gärsnäs • Publicerad 18 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sjukhuset i Simrishamn tappar från februari specialistvård till Skurup.
Sjukhuset i Simrishamn tappar från februari specialistvård till Skurup.Foto: Mark Nordvall Hanlon

I 20 år har det fungerat alldeles utmärkt. En läkare skötte om mig och en annan om hustrun och snälla sköterskor tog prover och vaccinerade.

Men så plötsligt, våren 2022, försvinner läkare och sköterskor. Vad händer?

Men så nu i november kommer ett informationsblad från Capio med rubriken ”Ökat samarbete på Österlen”.

Jag läser det märkliga bladet och finner att vårdcentralen i Gärsnäs ska bli en filial till Borrby. Det Capio kallar ökat samarbete är i verkligheten en neddragning av servicen i Gärsnäs. En klar försämring för patienterna.

Och ingen reaktion från politiken?

Mats Josephson, Gårdlösa

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.