GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Moa Greiff: 40 öre i skattehöjning skulle ge oss en värdig hemtjänst

I YA läste jag häromdagen med förfäran om personalens bild av hur vardagen i hemtjänsten i Ystad kommun fungerar.
Ystad • Publicerad 20 september 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Personal som flyr/flytt hemtjänsten centrum berättar.
Personal som flyr/flytt hemtjänsten centrum berättar.Foto: Mark Nordvall Hanlon

Denna artikel publicerades dessutom nära inpå nyheten om att inspektionen för vård och omsorg gett bottenbetyg till kommunens äldreboenden i sin senaste granskning (YA 16 september). Inspektionen påpekade bland annat faktorer som kompetensnivå och kontinuitet.

För att kunna uppnå dessa mål behöver många saker säkerställas inom vård och omsorg i Ystad kommun, men den brinnande frågan är såklart resurser och arbetsmiljö. Ska man ha möjlighet att utföra sina arbetsuppgifter behöver man en god arbetsmiljö och för att kunna säkerställa en god arbetsmiljö behövs mer resurser. Ekvationen är helt enkelt inte svårare än så, oavsett hur mycket det vrids och vänds med otaliga interna utredningar och chefsbyten.

Jag har själv varit anställd i hemtjänsten i Ystads kommun och det var på många sätt en fantastisk arbetsplats. Men vardagen präglades av stress och en konstant känsla av att inte räcka till.

Självklart behöver vårdinsatser tidsättas för att det ska bli möjligt att på ett bra sätt lägga scheman och planera. Men att minutstyra verksamheten så att det inte finns något som helst utrymme för oförutsedda händelser när det handlar om människor är under all kritik.

Det behövs kort och gott mer kompetent personal och luftigare scheman, och någonstans måste man också påbörja denna process för att vård och omsorg inom Ystad kommun skall ses som en attraktiv arbetsgivare.

Självklart är en sådan här förändring inte gratis. Alla förslag behöver också en lösning.

Vänsterpartiet i Ystad gick framåt i valet, och vi tror inte rätt riktning är att ytterligare försöka effektivisera och försämra arbetsmiljön inom vården. Vi kommer att fortsätta kämpa för arbetstidsförkortningar och kvalitetsförbättringar inom vård och omsorg.

Med en kommunalskattehöjning på 40 öre (vilket skulle innebära 100 kronor i månaden för den som tjänar 25 000), skulle ett utrymme för dessa insatser kunna skapas.

Vi borde som kommuninvånare känna ett ansvar för att skapa en god arbetsmiljö för alla som jobbar i vår gemensamma välfärd. Det är inte mer komplicerat än så, i slutändan får vi vad vi betalar för!

Moa Greiff, Vänsterpartiet, Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.