Insändare

Moderaterna: Nuvarande politik är resultatet av rödgröna prioriteringar

Skurup ,
Prästamosseskolan.
Prästamosseskolan.

I en insändare 6 februari försöker de rödgröna dölja sina påtagliga misslyckanden. Deras prioriteringar blev uppenbara i den angränsande artikeln om skenande socialbidrag.

Utan tvekan känner föräldrar av de besparingar som nu görs i verksamheterna. Besparingar som vi varnade för och reserverade oss mot när de rödgröna röstade för att sänka skolpengen inför 2020.

Men det var viktigare för de rödgröna att fortsätta bedriva en ur resursperspektiv ineffektiv verksamhet, än att optimera resurserna.

De rödgrönas återöppning av Slimmingeby skola skulle finansieras på något sätt, och den notan tyckte man att övriga elever skulle ta istället för att organisera skolan på sådant sätt att alla elever kunde fått mer resurser.

De rödgrönas nyfunna intresse för alla elever i kommunen är välkommet, men verkligen under falsk flagg när man själv röstat igenom sänkningen av skolpengen.

Det som däremot stämmer i de rödgrönas verklighetsfrånvända beskrivning, är den tydliga skillnaden mellan blocken.

Under fyra år styrde de rödgröna Skurups ekonomi mot en avgrund.

En oansvarig migrations- och integrationspolitik där en enorm verksamhet byggdes upp baserad på tillfälliga statliga bidrag trots våra varningar. Villor till nyanlända hyrdes för miljonbelopp och ett allt större bidragsberoende.

Att de rödgröna ännu idag inte verkar ha förstått vad de ställde till med är synnerligen anmärkningsvärt.

Moderaterna vill bland annat satsa på nya moderna skollokaler, exempelvis har vi beslutat om en ny skola i Rydsgård och en ny förskola i Skivarp samtidigt som investeringar i skola och förskola planeras i Skurup.

Vi vill se 100 procents behöriga och legitimerade lärare och ett målinriktat systematisk kvalitetsarbete som är under införande.

Nolltolerans mot otrygga skolmiljöer och bedriva ett proaktivt arbete mot frånvaro där vi säkerställer barnens rätt till utbildning.

Vi vill erbjuda läxhjälp och lovskola av hög kvalitet för alla elever som behöver det.

Stärka samarbetet mellan skola och socialtjänst, aktivt arbeta för att förebygga ungdomars användning av droger, alkohol och tobak, samt inte minst bedriva resultatinriktat arbete med att fånga elevernas intresse för skolan genom både morot och piska.

Skurup har en skola av god kvalitet idag, men vi har en resa att göra för att nå ännu högre.

Vi ärvde dock ett driftsunderskott januari 2019 på 49 miljoner kronor. Ett resultat av de rödgrönas devis ”pengar finns, någon annan betalar”.

Moderaterna och det borgerliga styret har därför tvingats inleda den största kommunala turnaround Skurup någonsin bevittnat.

Den smärtar på många ställen och kunde gjorts mindre smärtsam om oppositionen valt att ta ansvar från början, men är helt avgörande för att kommunen ska kunna ha resurser att erbjuda en skola av hög kvalitet framöver.

Johan Bolinder (M)

Kommunstyrelsens ordförande

Åsa Ekblad (M)

Ordförande i skolutskottet

Nicklas Ohlsson (M), vice ordförande i skolutskottet

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.