Insändare

Monica Larsson: Jag känner mig trygg med samhällets åtgärder

Vitemölla ,
Här i Vitemölla är det fritt fram att gå ut på promenader utan större risk att stöta på några andra, beskriver Monica Larsson.
Här i Vitemölla är det fritt fram att gå ut på promenader utan större risk att stöta på några andra, beskriver Monica Larsson.

Jag tror att ett missförstånd har uppstått då Kerstin Cedergren (YA 23 mars ”Sluta trakassera oss över 70 år”) känner sig trakasserad av samhället i dessa tider med coronavirus.

Samhället rekommenderar äldre människor och de som befinner sig i riskgrupper att håller sig borta från andra människor för att inte bli smittade. Det är alltså ett fritt val att ge sig ut.

Precis som du, Kerstin Cedergren, har jag turen att bo på Vitemölla. Här kan vi utan risk gå ut på promenad utan att träffa en levande själ. Skulle vi mot förmodan göra det så är det bara att hålla lämpligt avstånd.

När värmen kommer blir det givetvis mer folk i rörelse här, men då är det bara att hålla avståndet.

Jag känner mig så tacksam och trygg i denna globala kris tack vare att jag bor i ett land som tar stort ansvar över situationen och vill oss alla väl.

Tycker även att detta krisläge visar hur många ställer upp för varandra. Tillsammans ska vi klara av det här.

Monica Larsson

Vitemölla

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.