unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Nyanlagd gång- och cykelväg revs upp

Tomelilla kommun anlade en ny gång- och cykelväg på Karlsborgsområdet som asfalteras och förses med gatubelysning. Gång- och cykelvägen invigdes 3 maj 2019.
Med start från Teggatan sträcker sig den nya cykelbanan 500 meter in mot centrala Tomelilla. DSå här såg det ut när sträckan invigdes i våras. Redan har en bit av den fått grävas upp.
Med start från Teggatan sträcker sig den nya cykelbanan 500 meter in mot centrala Tomelilla. DSå här såg det ut när sträckan invigdes i våras. Redan har en bit av den fått grävas upp.
Foto: Sprisse Nilsson
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Kort tid efter invigningen stänger man delar av den nya gång- och cykelvägen.

Asfalt grävs upp, gatubelysning, flyttas och grävning för ledningar för vatten och avlopp utförs.

Förmodligen förväntar sig alla skattebetalare att en kommun använder skatteintäkter på ett hållbart och ekonomiskt sätt.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Det är mycket märkligt att man först anlägger en ny gång- och cykelväg som asfalteras och som förses med gatubelysning och sedan blir man tvungen att ta bort asfalt, flytta gatubelysning för att kunna gräva för vatten och avlopp.

Är detta förfaringssätt ekonomiskt och klimatsmart när asfalt är dyrt och för att tillverka asfalt använder man olja?

För att svara på denna fråga, borde projektledaren för arbetena på Karlsborgsområdet Tomelilla kommuns bygglovschef Ingrid Järnefelt vara mest lämpad.

Curth Persson

Tomelilla