1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Oppositionen: Ni har på rekordtid skapat kaos på Prästamosseskolan

Åsa Ekblad och Nicklas Olsson, ordförande respektive vice ordförande i skol- och utbildningsutskottet och därmed högst politiskt ansvariga för skolverksamheten, vad har ni ställt till med?
Prästamosseskolan i Skurup.

Skolan är en av våra viktigaste verksamheter och för politiker borde alltid barns bästa komma först. Vi har inte råd att låta barn gå igenom skolan utan att klara målen.

Alla vet att högstadiet är en kritisk tid för många elever. Därför är det extra viktigt med duktig, engagerad och kompetent personal som kan motivera eleverna. Personal som förtjänar en god arbetsmiljö och stor tillit till deras professioner.

Under förra mandatperioden tillsköt vi över 20milj till skolan och satsade extra på lärarnas löner. Just för att skapa en bättre arbetsmiljö i skolan och ge professionen bättre förutsättningar att göra ett bra jobb.

Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Mackleanskolan präglades av skadegörelse och var näst intill fallfärdig. Därför drev vi och beslutade om att satsa 250 miljoner på en helt ny toppmodern skola. Ännu en åtgärd för att skapa studiero och bättre skolresultat.

Prästamosseskolan stod lagom klar till ert första läsår i styret. Både personal och elever var fyllda av energi och motivation. Äntligen skulle Skurup få en skola med de modernaste och bästa förutsättningarna.

Men ni har istället skapat kaos? Miljonbesparing och underskott på 3,5 miljoner, larmrapporter om skadegörelse har duggat tätt, omfattande personalomsättning och facken har kallat till krismöte. Detta är ert facit.

Men värst av allt, resultaten är rekordusla. Bara 56 procent har betyg i alla ämnen och behörigheten till gymnasiet är så låg som 75 procent.

Ni har genom miljonbesparingar, bristande ledarskap och beslut som går emot skolans värdegrund skapat en kultur som uteslutande är negativ för personal och elever.

Nej, detta håller inte. Ni borde på allvar fundera på hur er framtid ska te sig. Sätt personal och elever före er själva en gång för alla!

Oppositionsgruppen i Skol- och utbildningsutskottet

Magnus Alm (S)

Lena Axelsson (S)

Maria Ivansson (Mp)

Sven-Åke Strandberg (Kv)

Läs mer

Lokal fotboll

”Visserligen har vi inte förlorat men kryss kostar”

3–0-ledningen åts upp till 3–3 i andra halvlek.

Lokal fotboll

Efterlängtad seger i division 4-fotbollen

Vände pausunderläge till vinst med 4–3.

Skolstart utan matsalstält

Därför behövs bygglov för matsalstältet

Bygglovschefen hoppas på en snabb behandling: ”Vi kör igång så snart vi har ärende att arbeta med”

Ystad

Ingen ytterligare smittspridning i Ystad

Ett konstaterat fall på boende

Insändare

Debatt: Fatta beslut om matsalstältet omedelbart

Jag satte kaffet i vrångstrupen när jag läste att det tar tio veckor att få bygglov för matsalstältet vid Ystad gymnasium.

Nyheter

Skåne: Stor brand på Sveriges Lantbruksuniversitet

En 27-årig man har gripits misstänkt för mordbrand.