GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Paul Svensson: Med sänkta arvoden vill kanske ingen bli politiker

Kommentar efter Joel Nordströms inlägg ”Stackars regionpolitiker som inte klarar sig på 77 200 kronor” i YA 18 november.
Skåne • Publicerad 23 november 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Carl Johan Sonesson (M) får 2 080 mer i månaden, totalt 102 440, medan de andra regionråden för nya styret, Per Einarsson (KD, Gilbert Tribo (L) och Niclas Nilsson (SD) får 1 600 mer, till 78 800 kronor.
Carl Johan Sonesson (M) får 2 080 mer i månaden, totalt 102 440, medan de andra regionråden för nya styret, Per Einarsson (KD, Gilbert Tribo (L) och Niclas Nilsson (SD) får 1 600 mer, till 78 800 kronor.Foto: Johan Nilsson/TT

Jag kan hålla med Joel Nordström om att vissa politiker har bra betalt, men det han ”glömmer” att nämna i sin insändare är att på hans sida av politiken så finns det politiker som lyfter samma lön och förmåner, till och med i hans eget parti. Tycker då Joel Nordström att denna person inte är värd sin lön?

Politikernas löner höjs med ett genomsnitt av vad region Skånes medarbetare får i löneökning i procent.

I arvodesberedningen sitter Joel Nordströms eget parti med men han har inte yttrat ett ljud om att politikerna inte ska få samma höjning som övriga.

Om man ska titta krasst på det hela och Vänsterpartiet hade fått igenom sina krav på sänkta politikerarvoden så hade vi snart inte haft någon människa som hade velat bli politiker.

Det är väl i och för sig inte fel i en vänsterpartists ögon då de vill införa en auktoritär stat med en stark ledare (sim i gamla Sovjetunionen). Hur ska vi får politiker värda namnet i Sverige? Det är en sak som Joel Nordström bör fundera på.

Paul Svensson (SD), Ystad

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.