Annons
Insändare

Peggy Dicksdotter Hermansson: Även Socialdemokraterna för en politik som utarmar byarna

Lars Johansson ondgör sig över hur det myckna vackra talet ekar i tomma tunnor, hos hans politiska motståndare i samhällsplaneringsnämnden, som han menar bestämmer över huvuden på berörda invånare. (”Tomt prat om att landsbygden ska leva” i YA 7 september.
Simrishamn • Publicerad 9 september 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skälbäckens dalgång i Sankt Olof.
Skälbäckens dalgång i Sankt Olof.Foto: Roger Bing

Han tycker att antagonisterna istället skulle ”lyssna till de direkt berörda”. Och det har Lars Johansson såklart rätt i.

Men vi som kämpar för de äldre kommuninvånarnas behov av dagverksamheter, kan inte utan fundera över var Lars Johansson och hans socialdemokratiska partikollegor hållit hus i den frågan. För den har behandlats på exakt samma sätt, som nu Johansson vänder sig emot.

Annons

Med undantaget att det är socialdemokraterna själva som, aktivt tillsammans med Österlenmoderaterna, har bestämt över de äldres huvuden. Utan vare sig att lyssna till eller att föra diskussioner med berörda, före beslut. Vilket kommunallagen säger.

Så vari ligger skillnaden Lars Johansson, det är ju precis så här ditt eget parti agerar?

Sedan är vi säkert många som instämmer med Lars Johansson, om hur politiken i Simrishamn i flera frågor reducerar och utarmar byarna. Men även här agerar Lars Johanssons partikollegor för en utarmning av byarna.

Först i januari i år, där ni sossar tillsammans med kompisarna i Österlenmoderaterna och det så kallade landsbygdsvänliga Centerpartiet i spetsen, beslutade att avveckla dagverksamheten i Gärsnäs. Ett beslut, som sedan i juni förbyttes mot ett underförstått hot om avveckling – som de drabbade äldre nu, med påtaglig oro och ohälsa tvingas försöka leva med. Så vari ligger skillnaden?

Det är dags att socialdemokraterna börjar lyssna på dem som berörs och infria ert vallöfte om att minska ofrivillig ensamhet. Ett löfte, som nu inte är något annat än myckna vackra tal, som just ekar i tomma tunnor.

Det är dags att sopa framför den socialdemokratiska partidörren – och fylla tunnorna med infriade vallöfte. Det är fullt möjligt, bara ni har viljan.

Peggy Dicksdotter Hermansson

Annons
Annons
Annons
Annons