Annons
Insändare

Per Gustafsson: Migranterna är en belastning för samhället

Kommentar efter Göte Lundqvists inlägg ”Flyktingar bidrar till vår välfärd” i YA lördag 2 april.
Skåne • Publicerad 6 april 2022
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Volontärer bjuder Ukrainska flyktingar på varm och kall dryck samt tillhandahåller förnödenheter efter ankomst till hamnen i Karlskrona på torsdagsmorgonen.
Volontärer bjuder Ukrainska flyktingar på varm och kall dryck samt tillhandahåller förnödenheter efter ankomst till hamnen i Karlskrona på torsdagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

Det är bra att era ”flyktingar” fått jobb, Göte Lundqvist. Hade migranter varit självförsörjande i lika stor utsträckning som inrikes födda hade ditt resonemang stämt.

Det är ganska lätt att ta reda på statistiken om inrikes respektive utrikes födda som lever på bistånd, det finns på Socialstyrelsens hemsida. Av biståndsmottagarna är de utrikesfödda cirka 50 procent, de är cirka 20 procent av befolkningen. Migranterna som hel grupp är en belastning för samhället, det är nog de flesta överens om.

Annons

Tyvärr finns det även ett parallellsamhälle som vuxit fram på grund av den ansvarslösa invandringspolitiken, även den belastar välfärden men bidrar inte med en krona till välfärden. Det har gjorts uppskattningar 2015 att 25 000–50 000 lever illegalt i Sverige.

Tittar man på brottslighet som kostar samhället enorma summor så är även den ett mörker när det gäller inrikes- jämfört med utlandsfödda. Överrepresentationen är stor för utlandsfödda enligt rapporter från Brottsförebyggande rådet.

När det kommer till sjukvård är även den en stor skillnad, av förståeliga skäl, allt från tandhälsa till psykiska sjukdomar är de utrikesfödda överrepresenterade enligt folkhälsomyndigheten.

Totalt är migrationen en enorm kostnad för samhället och bidrar inte till samhället ekonomiskt, men det är inte därför vi vill hjälpa flyktingar. Hjälper vi flyktingar i närområdet kan vi hjälpa betydligt fler samtidigt som vi inte belastar vår välfärd.

Migrationspolitiken behövs göras om i grunden, den har brutit samman både moraliskt och politiskt. Mer än hälften som kommer till Europa får avslag på sin asylansökan och efteråt har vi stora problem med att skicka hem dem.

Vi använder enorma resurser och pengar på tolkar, advokater och allt annat på folk som inte har asylskäl, det är inte humanism.

Vi har haft en allt för stor invandring i årtionden och integrationen har inte hängt med. Vi måste få kontroll på tillströmningen.

Idag är det främst unga män som tar sig till Europa och hälften har inget asylskäl. Dessa lägger vi enorma resurser på samtidigt som andra lever i det direkta närområdet och saknar livets nödtorft.

Vi Sverigedemokrater vill ha en migrationspolitik som är humanitärt hållbar samtidigt som vi ser efter vår egen välfärd.

Per Gustafsson, Sverigedemokraterna Tomelilla

Annons
Annons
Annons
Annons