Per-Ingvar Rosenberg: Ska alla S- och M-politiker likt döda fiskar bara följa strömmen
Den stora frågan blir om moderater och socialdemokrater kommer att hålla fast vid sitt beslut att riva Kiviks skola.
Man undrar ju om våra politiker är medvetna om att det handlar om en byggnad som är i mycket gott skick och som nyligen har renoverats för flera hundra tusen kronor.
Ett rivningsbeslut skulle dessutom medföra att Sankt Olofs skola måste byggas ut. Vi talar alltså om en totalkostnad på cirka hundra miljoner kronor.
Man frågar sig också hur våra politiker har tänkt lösa skyddsrumsfrågan. Det vore direkt naivt att tro, att man i dagens läge skulle tillåtas att bara ta bort ett skyddsrum för cirka 70 personer utan att ersätta det med ett nytt.
En annan fråga handlar om Kiviks museum, som idag är inrymt i skolbyggnaden. Ska man i kulturkommunen Simrishamn kanske packa ner samlingarna i flyttlådor, som kan förvaras i något vindsutrymme?
Kommer våra politiker att sänka sig så lågt att man är beredda att fatta beslut grundat på ett beslutsunderlag som är både ofullständigt och i många delar direkt felaktigt?
I stället har lokalpolitikerna nu en fantastisk möjlighet att besluta att låta båda byskolorna vara kvar. Härigenom skulle man sätta punkt för decennier av käbbel och pajkastning i skolfrågan.
De båda skolorna, som ju tillhör samma rektorsområde, skulle i stället för att konkurrera med varandra kunna komplettera varandra och på så sätt bidra till en lugn och trygg studiemiljö för våra barn.
Är våra politiker medvetna om att befolkningen i kommunen drastiskt sjunker? Ett beslut om att bevara byskolorna skulle med stor sannolikhet bidra till en välbehövlig inflyttning av barnfamiljer.
Till sist några ord till de politiker som väljer att likt döda fiskar följa med strömmen, det vill säga till dem som i alla lägen väljer att följa partilinjen och huka sig under partipiskan i stället för att lyssna till väljarnas synpunkter:
Ett sådant agerande brukar straffa sig på valdagen! Väljarnas dom kommer sannolikt att bli mycket hård.
Per-Ingvar Rosenberg