unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Per Johansson: En gammel-moderats försvarstal

När Göte Lundqvist kallar unga moderater i Ystad för "stjärnskott" och samtidigt försöker rättfärdiga dåliga beslut (ekonomiskt) känns det mer som att Lundqvist känner sin bristande kompetens/insikt när det gäller Ystads enorma skuldsättning per capita (näst högst i Sverige per invånare enligt Dagens Industri).
kommunhuset ystad nya rådhuset ystad
kommunhuset ystad nya rådhuset ystad
Foto: Ulrika Aastrup Berg
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Om nu Göte Lundqvist suttit i kommunfullmäktige i tolv år för Moderaterna gör det ju saken bara värre.

Dåliga beslut då är sådant de unga nu måste hantera, för att lindra katastrofen sedan. Det är verkligen att tänka på kommuninvånarna, både unga och äldre.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Om nu Göte Lundqvist har tid över till att skriva insändare om politikers insikt i ekonomiska realiteter, använd den istället att på ålderns höst läsa på om hur att låna fungerar, till exempel räntor.

Till sist ett konkret förslag till Göte Lundqvist (före detta moderat?), sälj din/dina privata aktier i Ystad Saltsjöbad till kommunen innan de måste tvångsinlösas, en försäljning av det icke samhällsnyttiga hotellet skulle sannolikt rädda Ystad undan skattehöjningar i cirka tio-tolv år, det vill säga en hel Lundqvistsk politiker-gärning.

Heja er unga politiker med ork och insikt att rädda Ystad.

Per Johansson, skattebetalare, Ystad