unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Per Johansson: Ta ditt ansvar, Göte Lundqvist

I onsdagens YA (16 september) fortsätter Göte Lundqvist att "spy galla" över den yngre generationen.
kommunhuset ystad nya rådhuset ystad
kommunhuset ystad nya rådhuset ystad
Foto: Ulrika Aastrup Berg
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att ge engagerade politiker och för den delen "dagens generation" gliringar om "sms-lån" får Lundqvist att framför allt att framstå som oerhört bitter.

Noteras kan att Göte Lundqvist slutat använda beteckningen (M) och får ju också av vårt "yngre" kvinnliga kommunalråd (M) svar på tal i hennes adekvata insändare.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

När det gäller generationernas inställning till skuldsättning är det ju så att vi äldre ökar mest hos kronofogden, bland annat med nya fenomen som 60+-banken (BlueStep) och "Hypotekspensioner" som egentligen bara är att skuldsätta sitt arv eller till och med sitt dödsbo.

Så mitt råd till Göte Lundqvist är att bejaka och hylla de yngre som vill ta ansvar för arvet efter oss i äldre generationer.

Ps. Folkskolan där Göte Lundqvist (och jag) lärde oss de då gällande ekonomiska dogmerna (S) avskaffades 1972 och en effekt av det var politiker under många år ägnat sig åt..."Ebberöds bank"!

Nu lägger vi ner "tjafset" Göte, lutar oss tillbaka och låter de yngre ta tag i detta och föra samhället framåt.

Per Johansson, skattebetalare Ystad